Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να είναι ενεργό μέλος των BRICS – Να σταματήσει το μονοπώλιο της Δύσης στη λήψη αποφάσεων

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να είναι ενεργό μέλος των BRICS – Να σταματήσει το μονοπώλιο της Δύσης στη λήψη αποφάσεων
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry, «είναι καιρός να σταματήσει το μονοπώλιο των μεγάλων δυνάμεων stiw αποφάσεις, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των αναπτυσσόμενων χωρών»
Η Αίγυπτος σχεδιάζει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας των BRICS, αφού γίνει μέλος της ομάδας τον Ιανουάριο, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου TASS.
«Η Αίγυπτος ανυπομονεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στους BRICS για την προώθηση των συμφερόντων και των προσδοκιών κρατών του Παγκόσμιου Νότου, που αποτελούν περίπου το 30% της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο Shoukry.
«Ζούμε σε έναν αλληλεξαρτώμενο κόσμο και η ασφάλεια κάθε χώρας εξαρτάται από την ασφάλεια όλων των χωρών», είπε.
«Οι σοβαρές συνέπειες της σύγκρουσης στην Ουκρανία απέδειξαν ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας χωρίς να εγγυηθούμε την ασφάλεια μιας άλλης χώρας».
Σύμφωνα με τον υπουργό, «είναι καιρός να σταματήσει το μονοπώλιο των μεγάλων δυνάμεων στις αποφάσεις, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των αναπτυσσόμενων χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης