Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sergey Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Έτοιμη για συνομιλίες με την Ουκρανία η Ρωσία, χωρίς κατάπαυση πυρός

Sergey Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Έτοιμη για συνομιλίες με την Ουκρανία η Ρωσία,  χωρίς κατάπαυση πυρός
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε ότι η Δύση είχε απαγορεύσει στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία
Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά δεν θα εξετάσει καμία πρόταση κατάπαυσης του πυρός επειδή έχει ήδη εξαπατηθεί μια φορά, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergey Lavrov.
«Εργαζόμαστε στην πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2022 υπήρξαν διαπραγματεύσεις, όλα είχαν ήδη μονογραφηθεί.
Αλλά δύο ημέρες αργότερα υπήρξε η Bucha, γιατί, νομίζω, κάποιος στο Λονδίνο ή στην Ουάσιγκτον δεν θέλει να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης σε συνέντευξη Τύπου μετά την 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Γι’ αυτό τώρα, όταν ακούμε για διαπραγματεύσεις: ναι, είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν θα εξετάσουμε καμία πρόταση για κατάπαυση του πυρός, γιατί μας εξαπατήσατε ήδη μια φορά», επεσήμανε ο Sergey Lavrov.
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε ότι η Δύση είχε απαγορεύσει στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία. «Όχι μόνο ήμασταν έτοιμοι, συμφωνήσαμε να διαπραγματευτούμε, καταλήξαμε σε συμφωνία τον Απρίλιο του 2022.
Και μετά, όπως το καταλαβαίνω, είπαν στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky: αφού συμφώνησαν τόσο γρήγορα, ας τους εξαντλήσουμε», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Ο Sergey Lavrov τόνισε ότι όσο περισσότερο καθυστερεί το Κίεβο τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να διαπραγματευτεί αργότερα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο βήμα για τέτοιες επαφές θα πρέπει να είναι η κατάργηση του διατάγματος Zelensky που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης