Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική προειδοποίηση Ουγγαρίας: Η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα

Δραματική προειδοποίηση Ουγγαρίας: Η κατάσταση στην Ουκρανία θα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα
«Είναι λανθασμένη αντίληψη να πιστεύουμε ότι οι συνθήκες για την ειρήνη θα βελτιωθούν στο μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας
Σχετικά Άρθρα
Οι συνθήκες για την ειρήνη στην Ουκρανία θα επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto σε συνέντευξή του στο TASS μετά από συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov.
«Είναι λανθασμένη αντίληψη να πιστεύουμε ότι οι συνθήκες για την ειρήνη θα βελτιωθούν στο μέλλον.
Θα επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.
Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί.
Κάθε δεύτερη μέρα παράγει περισσότερους νεκρούς και περισσότερη απογοήτευση και περισσότερη καταστροφή», επεσήμανε.
Ο Szijjarto πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα να επιλυθεί η σύγκρουση.
«Λυπούμαστε για όλες τις δηλώσεις και για όλες τις αποφάσεις που επιβαρύνουν τις διαπραγματεύσεις και είμαστε ευχαριστημένοι με όλες τις αποφάσεις που βοηθούν να πραγματοποιηθούν οι διαβουλεύσεις», σημείωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.
Οι αρχές της Ρωσίας έχουν επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με την Ουκρανία για την επίλυση της σύγκρουσης.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova επεσήμανε ότι το διάταγμα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για την απαγόρευση των συνομιλιών με τη Μόσχα είναι το βασικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις, μαζί με τις πρωτοβουλίες της Ουκρανίας που «αποκαλύπτουν ότι το Κίεβο είναι αποκομμένο από την πραγματικότητα», συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης τα ρωσικά στρατεύματα να αποσυρθούν από τις νέες περιφέρειες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης