Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: H Πολωνία να σταματήσει να κατευθύνει τις μεταναστευτικές ροές προς τη Γερμανία - Το σκάνδαλο με την έκδοση visas

Scholz:  H Πολωνία να σταματήσει να κατευθύνει τις μεταναστευτικές ροές προς τη Γερμανία -   Το σκάνδαλο με την έκδοση visas
Σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο, ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά και «αν κάποιος φτάσει από την Πολωνία, ας εγγραφεί εκεί και ας περάσει τη διαδικασία σχετικά με το αίτημα για άσυλο», αντί να αγοράσει visa
Σχετικά Άρθρα
Ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης εν μέσω του σκανδάλου με τις visas στην Πολωνία, συμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023.
«Θέλω η Πολωνία απλά να σταματήσει τις παράνομες πρακτικές και μετά να συζητήσουμε την πολιτική μας για το άσυλο εδώ», δήλωσε ο Scholz σε εκδήλωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στη Νυρεμβέργη.
Σύμφωνα με τον Γερμανό καγκελάριο, ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών έχει αυξηθεί σημαντικά και «αν κάποιος φτάσει από την Πολωνία, ας εγγραφεί εκεί και ας περάσει τη διαδικασία σχετικά με το αίτημα για άσυλο», αντί να αγοράσει visa.
Στην παρούσα κατάσταση, ο Scholz δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «ενδεχομένως να χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στα σύνορα» και, ειδικότερα, στα πολωνικά σύνορα.
«Η Γερμανία έχει δεσμευτεί για το δικαίωμα στο άσυλο», σημείωσε και τόνισε ότι ίσως χρειαστεί να «συζητηθεί» με την Πολωνία για αυτό το θέμα, ώστε η Βαρσοβία να μην «επιδεινώσει» τη μεταναστευτική κρίση.
Την Πέμπτη 21/9, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έστειλε επιστολή στην Πολωνία ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι οι πολωνικές αρχές είχαν εκδώσει εδώ και καιρό παρανομα visa με δωροδοκίες αξιωματούχων.
Προηγουμένως, είχε ξεκινήσει μια ποινική έρευνα στην Πολωνία για χειραγώγηση στην επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης εκατοντάδες visas για μετανάστες, για τις οποίες οι αιτήσεις  υποβλήθηκαν σε διάστημα ενάμιση έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης