Τελευταία Νέα
Διεθνή

Budanov (Ουκρανία): O Elon Musk απενεργοποίησε το Starlink πάνω από την Κριμαία

Budanov (Ουκρανία): O Elon Musk απενεργοποίησε το Starlink πάνω από την Κριμαία
Ο Musk λέει από την πλευρά του ότι η κάλυψη του Starlink στην Κριμαία δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ εξαρχής, παρά το αίτημα του Κίεβου
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, Kyrylo Budanov, αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Musk έχει απενεργοποιήσει το δορυφορικό του δίκτυο Starlink πάνω από την Κριμαία.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μια ισπανική εφημερίδα ανέφερε ότι παρόλο που το Κίεβο είχε ήδη βρει εναλλακτικές λύσεις στο Διαδίκτυο που παρείχαν οι δορυφόροι Starlink, δεν μπορούσε να αποσυνδεθεί από την εταιρεία του Musk καθώς θα είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα τη βιογραφία του Musk από τον Walter Isaacson, ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε ζητήσει από τους μηχανικούς του, την απενεργοποίηση του Starlink στην Κριμαία.
Ο Musk το αρνήθηκε, λέγοντας ότι η κάλυψη του Starlink στην Κριμαία δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ εξαρχής, παρά το αίτημα του Κίεβου.
Ο μεγιστάνας είπε ότι δεν σκόπευε ποτέ να χρησιμοποιηθούν οι δορυφόροι Starlink για την κλιμάκωση της σύγκρουσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης