Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση από ΝΑΤΟ - Οι Ρώσοι κατέστρεψαν άρμα μάχης Leopard με γερμανικό πλήρωμα στην Ουκρανία

Εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση από ΝΑΤΟ - Οι Ρώσοι κατέστρεψαν άρμα μάχης Leopard με γερμανικό πλήρωμα στην Ουκρανία
Επικίνδυνη κλιμάκωση - Απέναντι στον ρωσικό στρατό δεν βρέθηκαν μισθοφόροι αλλά στρατιώτες των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Ρωσική ομάδα αναγνώρισης κατέστρεψε ένα άρμα μάχης Leopard που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία με πλήρωμα αποτελούμενο από στρατιωτικό προσωπικό του Γερμανικού Στρατού (Bundeswehr), όπως μετέδωσε το RIA Novosti.
Αυτό δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ο διοικητής μίας ρωσικής ομάδας αναγνώρισης στην κατεύθυνση Zaporizhia με τον κωδικό Legend (θρύλος).
«Όταν σταματήσαμε την επόμενη επίθεσή τους, πλήξαμε το Leopard και κινηθήκαμε προς τον καμένο εξοπλισμό του.
Το τανκ επλήγη με αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο.
Και διαπιστώσαμε ότι ο οδηγός του τανκ ήταν σοβαρά τραυματισμένος και οι υπόλοιποι νεκροί.
Ο οδηγός, όταν συνήλθε και μας είδε, άρχισε να φωνάζει "nicht shissen" (μην πυροβολείτε)», είπε ο διοικητής της ομάδας.
Ο Legend τόνισε ότι ξέρει καλά γερμανικά».
«Ο οδηγός του κατεστραμμένου τανκ είπε πολλές φορές ότι δεν είναι μισθοφόρος, αλλά στρατιώτης της Bundeswehr και ολόκληρο το πλήρωμα από μία συγκεκριμένη ταξιαρχία», πρόσθεσε ο Ρώσος διοικητής.

Ρωσία: Είναι νόμιμοι στόχοι

Μάλιστα ο Γερμανός στρατιωτικός όταν δεχόταν τις πρώτες βοήθειες κατονόμασε την ταξιαρχία και τη θέση του.
Όπως πρόσθεσε ο διοικητής, όταν ανέκρινε τον Γερμανό στρατιώτη, ο γιατρός της ρωσικής ομάδας αναγνώρισης του είπε ότι ο οδηγός έχασε πολύ αίμα καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και δεν θα ζούσε πολύ ακόμη.
Ο οδηγός του τανκ πέθανε από τα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των Ρώσων να τον σώσουν.
Η Μόσχα έχει πολλές φορές ξεκαθαρίσει απευθυνόμενη στις χώρες του ΝΑΤΟ ότι κάθε προμήθεια στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία θα αποτελέσει νόμιμο στόχο.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση - όχι μόνο με την προμήθεια όπλων, αλλά και με την εκπαίδευση προσωπικού στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

Άμεση επίθεση από το ΝΑΤΟ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποιο σχόλιο για το γεγονός.
Η Γερμανία και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ υποσχέθηκαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με περίπου 100 άρματα μάχης Leopard 2 τους τελευταίους μήνες, τουλάχιστον 21 από τα οποία είναι της έκδοσης Α6.
Τα ουκρανικά πληρώματα Leopard-2, που είχαν πολύ λίγο χρόνο για να εκπαιδευτούν στο τανκ πριν από την έναρξη της αντεπίθεσης τον περασμένο Ιούνιο, είχαν πολύ κακή απόδοση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα από τα τανκς έχουν καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.
Εάν επιβεβαιωθεί, η συμμετοχή Γερμανών στρατιωτικών στην ουκρανική αντεπίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ σοβαρή στρατιωτική κλιμάκωση.
Η Ρωσία μπορεί να θεωρήσει ότι πρόκειται για άμεση επίθεση από το ΝΑΤΟ.

leopard_b.JPG
Κουφάρια τα Leopard

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν άλλα δύο γερμανικά άρματα μάχης Leopard και 20 στρατιώτες στην κατεύθυνση Kupyansk τις προηγούμενες ώρες, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών στην ίδια περιοχή.
«Στην κατεύθυνση του Kupyansk, μονάδες της δυτικής ομάδας στρατευμάτων, που υποστηρίζονται από αεροπορία και πυρά πυροβολικού, προκάλεσαν ζημιές στον εχθρό στις περιοχές των οικισμών Artemovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, Sinkovka, Berestovoye και Ivanovka στην Περιφέρεια Kharkiv.
Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανήλθαν σε 20 στρατιώτες, δύο γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard και τρία οχήματα», ανέφερε το υπουργείο.
Επιπλέον, η Ρωσία απέκρουσε τέσσερις επιθέσεις, εξολοθρεύοντας πάνω από 260 Ουκρανούς στρατιώτες στις περιοχές Donetsk και Krasny Liman τις τελευταίες 24 ώρες.
Οι Ουκρανοί έχασαν έως και 110 στρατιωτικούς, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία φορτηγά στην κατεύθυνση του Νότιου Donetsk, ανέφερε το υπουργείο.
Επιπροσθέτως, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 15 ουκρανικά drones και δέκα βλήματα συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS (MLRS) τις τελευταίες 24 ώρες.

Ray McGovern (πρώην CIA): Και τα αμερικανικά Abrams θα μετατραπούν σε παλιοσίδερα στην Ουκρανία

Τα αμερικανικά τανκς Abrams στην Ουκρανία θα καταστραφούν, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Ray McGovern.
«Σημειώστε τα λόγια μου: θα καούν», επεσήμανε ο Ray McGovern.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αμερικανικά τανκς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πολωνία δεν είναι καλύτερα από τα βρετανικά Challengers ή τα γερμανικά Leopards που έχουν ήδη καταστραφεί στην Ουκρανία.
Θυμήθηκε επίσης τα λόγια του Ρώσου προέδρου, που περιγράφει την τύχη των τεθωρακισμένων οχημάτων.
«Όπως είπε ο ίδιος ο Putin, θα καταστραφούν».
O πρόεδρος των ΗΠΑ Biden ανακοίνωσε ότι τα πρώτα αμερικανικά τανκς Abrams θα φτάσουν στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα.
Στις 4 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhia, νότιο Donetsk και Artemovsk, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Η απόπειρα επίθεσης του Κιέβου οδήγησε στην καταστροφή 18 χιλιάδων μονάδων εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard, γαλλικών αρμάτων μάχης AMX, τουλάχιστον ενός βρετανικού Challenger 2 και πλήθος αμερικανικών οχημάτων μάχης πεζικού Bradley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης