Τελευταία Νέα
Διεθνή

Frontex: Άνδρες το 92% των μεταναστών που μπήκαν παράνομα στην Ευρώπη το 2022 - Οι μισοί από Συρία και Αφγανιστάν

Frontex: Άνδρες το 92% των μεταναστών που μπήκαν παράνομα στην Ευρώπη το 2022 - Οι μισοί από Συρία και Αφγανιστάν
Μόνο το 8% είναι γυναίκες
Σχετικά Άρθρα
Άντρες ήταν η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που μπήκαν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνόρων Frontex στην έκθεση ανάλυσης κινδύνου 2023-2024.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex, άντρες ήταν το 92% και γυναίκες το 8%.
Στο σύνολο των παράτυπών αφίξεων, η ηγετική ομάδα ήταν Αφγανοί υπήκοοι (33%), ακολουθούμενοι από τους Σύρους (15%) και τους Τούρκους (10%).
Η έκθεση της Frontex προειδοποιεί ότι οι παράνομες είσοδοι είναι πιθανό να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο έτος:
«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι παράνομες είσοδοι μπορεί να αυξηθούν τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την αναμενόμενη υψηλότερη μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ γενικά», ανέφερε.
«Ταυτόχρονα, η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε επιλεγμένα σημεία διέλευσης των συνόρων αυξάνει τις πιθανότητες των παράτυπων μεταναστών να παραμείνουν απαρατήρητοι, συχνά με κίνδυνο για τη ζωή τους και σε απάνθρωπες συνθήκες».
Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι οι παράνομα εισερχόμενοι προέρχονται από χώρες (κυρίως Αφγανιστάν και Συρία) «όπου μπορεί να αναμένονται μερικές από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις μετακινήσεις προς την Ευρώπη».
Η Frontex αναφέρει ακόμη ότι εκτός από την παράνομη μετανάστευση, υπήρξε επίσης πολλαπλασιασμός των δικτύων λαθρεμπορίου ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις αναφερόμενες κατασχέσεις ναρκωτικών το 2022 να ανέρχονται σε 1.898 περιστατικά κατά τα οποία κατασχέθηκαν 252 τόνοι παράνομων ναρκωτικών.
Για χρόνια, οι επικριτές της μαζικής μετανάστευσης έχουν σημειώσει ότι οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη είναι άνδρες νεαρής ηλικίας, σε έντονη αντίθεση με την πλειοψηφία των γυναικών που ήρθαν από την Ουκρανία όταν ξέσπασε ο πόλεμος.
Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ανδρών είναι οικονομικοί μετανάστες που δεν διαφεύγουν από τον πόλεμο ή τις διώξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης