Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ έχουν αποδεχθεί πλέον την ήττα των Ουκρανών – Δεν μπορείς συνέχεια να βάζεις …«κραγιόν σε ένα γουρούνι»

Johnson (πρώην CIA):  Οι ΗΠΑ έχουν αποδεχθεί πλέον την ήττα των Ουκρανών – Δεν μπορείς συνέχεια να βάζεις …«κραγιόν σε ένα γουρούνι»
Έχει αλλάξει το κλίμα για τον Zelensky και την Ουκρανία στις ΗΠΑ - Η ουκρανική ηγεσία θα αισθανθεί αυξανόμενη πίεση τις επόμενες μέρες
Σχετικά Άρθρα
Τα αποτελέσματα της όχι τόσο επιτυχημένης επίσκεψης Zelensky στις ΗΠΑ αναλύει ο απόστρατος αξιωματικός της CIA Larry Johnson αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα που εστιάζουν τώρα τις προσπάθειές τους Αμερικανοί αξιωματούχοι και Ουκρανοί.
«Τίποτα ουσιαστικό δεν προέκυψε από το ταξίδι του Zelensky στην Ουάσιγκτον, αλλά ότι η προσεκτική μελέτη της συμπεριφοράς του Ουκρανού προέδρου και αρκετών Αμερικανών αξιωματούχων αποκάλυψε ότι είχαν κάποιες πολύ άβολες συζητήσεις στα παρασκήνια» σημείωσε ο Johnson μιλώντας στο Sputnik.
Ο Zelensky δεν πρόκειται να πάρει τους ATACMS που ήθελε, είπε ο Johnson αναφερόμενους στους πυραύλους που εκτοξεύεται από το σύστημα HIMARS.
Σημείωσε ότι οι Αμερικανοί θα στείλουν μερικά άρματα μάχης M1 Abrams την επόμενη εβδομάδα - αυτό ήταν ήδη στο τραπέζι.
«Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι υπάρχει μια αποσύνδεση μεταξύ της ρητορικής θέσης, αυτού που λέει δημόσια η κυβέρνηση Biden για να υποστηρίξει τον Zelensky και αυτού που στην πραγματικότητα κάνει», επεσήμανε.

Κανένα οπλικό σύστημα δεν κάνει τη διαφορά - Οι Ουκρανοί έχουν έλλειψη προσωπικού

«Από τη μια πλευρά, επιμένουν σθεναρά ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία μέχρι το τέλος, ότι ο Zelensky στην ομάδα τους κ.λπ.
Αλλά όταν πρόκειται για την πραγματική βοήθεια, αυτή δεν αυξάνεται και δεν παρέχεται κανενός είδους προηγμένο οπλικό σύστημα.
Δεν νομίζω ότι έχουν ένα οπλικό σύστημα που θα έκανε τη διαφορά», σημείωσε ο πρώην αξιωματούχος της CIA.
Σύμφωνα με τον Johnson και οι Patriot που δόθηκαν στην Ουκρανία απέτυχαν στην αποστολή τους και εγείρονται ζητήματα και για τις ίδιες τις ΗΠΑ που τους χρησιμοποιούν για την άμυνά τους.
Επισήμανε ότι πλέον δεν έχει κανένα νόημα η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει, είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.
«Έχουν υποστεί τόσο τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια αυτής της αποτυχημένης αντεπίθεσης που η ικανότητά τους να τις αντικαταστήσουν είναι μια πρόκληση», τόνισε ο Αμερικανός ειδικός.

Οι ΗΠΑ έχουν αποδεχθεί την ήττα

Ο Johnson παρατήρησε ότι το κλίμα στις συναντήσεις του Zelensky με τους Αμερικανούς αξιωματούχους δεν ήταν καλό και εκτίμησε πως οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν αποδεχθεί το γεγονός ότι ο πόλεμος έχει χαθεί.
Όσον αφορά στην παροχή πυραυλικών συστημάτων τύπου HIMARS, σημείωσε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τον ρου των στρατιωτικών επιχειρήσεων ενώ και οι ΗΠΑ δεν είναι σε θέση να τους δίνουν αφειδώς.
Εάν η Ουκρανία χρειάζονταν 10.000 HIMARS τον μήνα, οι ΗΠΑ δεν έχουν τη δυνατότητα να τους παράγουν και να τους δίνουν στην Ουκρανία, πρόσθεσε.
Τόνισε ότι τα όπλα των 325 εκατομμυρίων δολαρίων «δεν πρόκειται να αλλάξουν την ικανότητα του ουκρανικού στρατού, επειδή δεν θα αυξήσουν την ικανότητά του να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας».
Εξάλλου παρατήρησε ότι οι ΗΠΑ έστειλαν στην Ουκρανία μόλις ένα μικρό ποσοστό όπλων από αυτά που αρχικά είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία.
«Το πολιτικό περιβάλλον αρχίζει να αλλάζει στην Ουάσιγκτον.
Δεν είναι πλέον μαζική δημόσια υποστήριξη για την πολιτική.
Στην πραγματικότητα, υπάρχει η πλειονότητα των Αμερικανών που είναι αντίθετοι στην αποστολή περισσότερης βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά αυτό το μήνυμα δεν έχει περάσει ακόμη σε όλα τα μέλη του Κογκρέσου», συμπλήρωσε.

Δεν μπορεί να βάζεις συνέχεια κραγιόν σε ένα γουρούνι


« Είναι σαν να παίρνεις ένα γουρούνι και του βάζεις κραγιόν για να το κάνεις να φαίνεται όμορφο.
Αυτό ήταν το νόημα του ταξιδιού Zelensky στις ΗΠΑ: έπρεπε να βάλουν λίγο ‘κραγιόν σε ένα γουρούνι.’
Η κατάσταση δεν είναι καλή. Παρά όλους τους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία σημειώνει πρόοδο και ανοίγει ο δρόμος προς τη νίκη.
Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Και αντί να βρει μεγαλύτερη υποστήριξη εντός της Ευρώπης, με το ΝΑΤΟ να γίνεται πιο ενοποιημένο, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Το ΝΑΤΟ καταρρέει όλο και περισσότερο, επομένως δεν υπάρχουν πραγματικά καλά νέα για τον Zelensky, και όμως πρέπει να προσποιηθεί ότι τα πράγματα πάνε καλά.
Αλλά ακόμη και σε μερικές από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του, ήταν λιγότερο εύθυμος, λιγότερο σίγουρος. Θα τον δούμε να δείχνει σημάδια αυξανόμενης απογοήτευσης και ανησυχίας τις επόμενες εβδομάδες».

Για γέλια η κοινή προσπάθεια παραγωγής όπλων

Ερωτηθείς για μια υποτιθέμενη κοινή προσπάθεια παραγωγής όπλων μεταξύ Κιέβου και Ουάσιγκτον που ο Zelensny ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στα σκαριά, ο Johnson γέλασε, θυμίζοντας ότι ο Zelensky είναι «κωμικός».
«Είναι αστείο. Δεν έχουν καν τα μέσα να το κάνουν. Ούτε καν στις ΗΠΑ, όπως παραδέχτηκε ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan.
Προσπαθούν να πείσουν την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ να παράγει περισσότερες οβίδες πυροβολικού 155 χιλιοστών.
Δεν μπορούν να το κάνουν - δεν έχουν την ικανότητα.
Δεν έχουν τα εργοστάσια, δεν έχουν τους εργάτες, δεν έχουν τα υλικά.
Πού θα φτιάξουν αυτά τα εργοστάσια για τα οποία μιλάει ο Zelensky; Οποιαδήποτε θέση στη δυτική Ουκρανία θα χτυπηθεί από τη Ρωσία.
Η Ρωσία έχει τους πυραύλους για να χτυπήσει αυτές τις θέσεις. Οπότε νομίζω ότι είναι απλά για γέλια», κατέληξε ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης