Τελευταία Νέα
Διεθνή

Waltz (Κογκρέσο ΗΠΑ): Η εποχή της Λευκής Επιταγής στην Ουκρανία τελείωσε

Waltz (Κογκρέσο ΗΠΑ): Η εποχή της Λευκής Επιταγής στην Ουκρανία τελείωσε
Ο Waltz θεωρεί ότι ο Biden ζητά από τους Αμερικανούς να «βγάλουν από τις τσέπες τους» για την Ουκρανία, ενώ δεν κάνουν το ίδιο οι Ευρωπαίοι
Η εποχή της Λευκής Επιταγής για την Ουκρανία από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τελειώσει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βουλής της Φλόριντα Μ. Waltz σε συνέντευξή του στο Fox News.
Σύμφωνα με έναν Ρεπουμπλικάνο βουλευτή που υποστήριξε στο παρελθόν την βοήθεια στην Ουκρανία οι ΗΠΑ έχουν οδηγήσει την Ουκρανία σε αδιέξοδο…
Τα ερωτήματα είναι πολλά για το «πόσο καιρό θα είμαστε σε όλα αυτά, για πόσο καιρό θα συμμετέχουμε σε αυτό» και «ποια είναι τα συμφέροντά μας».
Ο Waltz θεωρεί ότι ο Biden ζητά από τους Αμερικανούς να «βγάλουν από τις τσέπες τους» για την Ουκρανία, ενώ δεν κάνουν το ίδιο οι Ευρωπαίοι.
Εξέφρασε επίσης την οργή που η Γερμανία αρνήθηκε το αίτημα του ΝΑΤΟ να αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ. «Έτσι, όλοι υπόσχονται πολλά πράγματα, κάνουν μεγαλειώδεις ομιλίες, αλλά στην πραγματικότητα παρέχουν μόνο ένα μικρό μερίδιο σε σύγκριση με τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες».
Οι ΗΠΑ δεν ελέγχουν την κατάσταση στα σύνορά τους, οι Αμερικανοί βλέπουν τον αντίκτυπο του «εκτός ελέγχου» πληθωρισμού στα πρατήρια καυσίμων και «ο Biden θέλει τον αμερικανικό λαό να επωμιστεί το βάρος της Ουκρανίας, όχι οι Ευρωπαίοι και όχι η διεθνής κοινότητα ».
«Τώρα βρισκόμαστε στο σημείο ότι εάν δεν έχουμε κάποιο είδος στρατηγικής και οι Ευρωπαίοι δεν δείξουν δραστηριότητα, δεν μπορώ πλέον να υποστηρίξω την πολιτική της απεριόριστης βοήθειας προς την Ουκρανία.
Η εποχή της Λευκής Επιταγής τελείωσε», κατέληξε ο Ρεπουμπλικάνος Βουλευτής.
Προηγουμένως ο Zelensky, ο οποίος περίμενε να λάβει υποσχέσεις για βοήθεια ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέληξε να λάβει 70 φορές λιγότερα: πακέτα στρατιωτικής βοήθειας συνολικού ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, αρνήθηκε να εγγυηθεί την έγκριση του επόμενου αιτήματος του Λευκού Οίκου για την Ουκρανία και επίσης δεν παρείχε στον Zelensky βήμα στο Καπιτώλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης