Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία (Peskov): Η ένταση της Ουκρανίας με την Πολωνία είναι μόνο η αρχή - Θα ακολουθήσουν κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη

Ρωσία (Peskov): Η ένταση της Ουκρανίας με την Πολωνία είναι μόνο η αρχή - Θα ακολουθήσουν κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη
«Οι εντάσεις μεταξύ του Κιέβου και άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών θα αυξηθούν επίσης με την πάροδο του χρόνου. Είναι αναπόφευκτο» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov δήλωσε σήμερα (22/9) ότι οι εντάσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Πολωνίας, που ξεκίνησαν με την απαγόρευση εισαγωγών σιτηρών και επεκτάθηκαν στην άρση της στρατιωτικής βοήθειας της Βαρσοβίας προς το Κίεβο, είναι προάγγελος για την στάση περισσότερων ευρωπαϊκών κρατών.
«Βλέπουμε ότι υπάρχουν ορισμένες εντάσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Κιέβου, προβλέπουμε ότι αυτές οι εντάσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Κιέβου θα αυξηθούν», τόνισε σε καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στη Μόσχα.
«Κατανοούμε ότι οι εντάσεις μεταξύ του Κιέβου και άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών θα αυξηθούν επίσης με την πάροδο του χρόνου. Είναι αναπόφευκτο». πρόσθεσε με νόημα.
Σημειώνεται πως η Πολωνία σταμάτησε να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία αφού το Κίεβο επέκρινε την απόφαση της Πολωνίας και άλλων γειτόνων να σταματήσουν τις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών.
Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι Ρωσία και η Λευκορωσία λαμβάνουν υπόψη τις απειλές «που προέρχονται από την Πολωνία» και είναι «σε επιφυλακή».
«Η γειτονιά με την Πολωνία δεν είναι η πιο άνετη για τους Λευκορώσους συντρόφους μας. Η χώρα είναι αρκετά επιθετική, δεν αποφεύγει τις ανατρεπτικές δραστηριότητες, τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών», διευκρίνισε.
Όσον αφορά, στη συνάντηση των ηγετών των κρατών της Κεντρικής Ασίας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, ο Peskov αποδέχτηε ότι «έχουν τις δικές τους σχέσεις με την Ουάσιγκτον».
«Είναι δικαίωμα αυτών των χωρών να πραγματοποιούν τέτοιες συναντήσεις. Φυσικά και παρακολουθούμε στενά όλα αυτά. Για εμάς... το κυριότερο είναι η συνέχιση του διαλόγου μας» εξήγησε.
Ενώ κατέληξε σχολιάζοντας ότι «η Ρωσία και οι "πέντε" της Κεντρικής Ασίας έχουν τον δικό τους διάλογο, ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς. Έχουμε τις δικές μας διαδικασίες ολοκλήρωσης [ενν. περιφερειακής] στις οποίες εστιάζουμε την προσοχή μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης