Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Δεν θα πιστέψετε ποιο είναι το πιο φονικό όπλο των Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας – Η Δύση δεν έχει κάτι τέτοιο

Forbes: Δεν θα πιστέψετε ποιο είναι το πιο φονικό όπλο των Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας –  Η Δύση δεν έχει κάτι τέτοιο
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνεχώς νέα προβλήματα σχετικά με το αναβαθμισμένο ρωσικό όπλο
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί βρίσκονται προ εκπλήξεως καθώς οι Ρώσοι παρέταξαν ένα όπλο που τους προκαλεί αναρίθμητα προβλήματα.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνεχώς νέα προβλήματα σχετικά με το αναβαθμισμένο ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Lancet, αναφέρει το Forbes.
Το ρωσικό UAV Lancet έχει αναβαθμιστεί σε εμβέλεια έως και 45 μιλίων (περίπου 70 χιλιόμετρα), σημειώνει ο David Axe του Forbes.
«Κακά νέα για την εξαρθρωμένη ουκρανική αεροπορία.
Ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος γεμάτο εκρηκτικά χτύπησε και κατέστρεψε ένα μαχητικό MiG-29 της πολεμικής αεροπορίας στην αεροπορική βάση Dolgintsevo κοντά στο Kryvyi Rih», έγραψε ο Axe στο άρθρο του για το περιοδικό Forbes.
Η επίθεση αποτελεί το ντεμπούτο του εκσυγχρονισμένου Lancet – ενός από τα πιο αποτελεσματικά drones kamikaze.
Ένα δεύτερο drone παρατηρούσε την επίθεση του Lancet από ψηλά.
Ο αναλυτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας δεν λειτουργούσε τη στιγμή της επίθεσης.
Το Κίεβο θα πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσει αεροδρόμια μακριά από τη γραμμή μάχης και να αναζητήσει νέους τρόπους για να προστατεύσει τα αεροσκάφη του, αναφέρεται επίσης στο άρθρο.

Τι κάνει το Lancet τόσο αποτελεσματικό

«Το κύριο χαρακτηριστικό του Lancet είναι τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του.
Διαθέτει καλή αεροδυναμική απόδοση ενώ έχει ευελιξία και ισχυρή κεφαλή.
Από όσο γνωρίζω, από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η κεφαλή δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να διεισδύσει στη θωράκιση του δυτικού στρατιωτικού υλικού», είπε ο Igor Gerasimov ειδικός ασφαλείας και στρατιωτικός αναλυτής.
forbes_b.jpg

Ποια όπλα μπορεί να χτυπήσει η Lancet

Λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών του, το UAV μπορεί να χτυπήσει ουσιαστικά κάθε τύπο όπλου, είπε ο Gerasimov.
Το Lancet μπορεί να χτυπήσει αεροσκάφη, τανκς, οχήματα πεζικού, πυροβολικά και συμβατικά ελαφρά θωρακισμένα οχήματα.
Όλα εξαρτώνται από το πόσο από αυτήν την τροποποίηση φέρει το drone.
«Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό UAV που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ενάντια σε όλους τους κινούμενους στόχους.

Lancet.jpeg
Το Lancet μπορεί να λειτουργήσει γρήγορα.

Ο χειριστής εκτοξεύει το drone και στη συνέχεια μπορεί να το δει στην οθόνη του.
Ένα ειδικό αεροσκάφος αναγνώρισης ή ένα drone μεταδίδει την εικόνα στον χειριστή και τον βοηθά να εντοπίσει και να καταστρέψει τον στόχο», δήλωσε στην Pravda ο Vladimir Popov, Υποστράτηγος και επίτιμος πιλότος της ρωσικής αεροπορίας.
Το Lancet έχει τα δικά του «μάτια» για να ανιχνεύσει τον στόχο και να μεταδώσει πληροφορίες σχετικά με αυτόν στη μονάδα ελέγχου των χειριστών drone.
«Ο χειριστής έχει μια οθόνη που δείχνει την εικόνα από το πλάι του αναγνωριστικού αεροσκάφους ή του αναγνωριστικού drone και η δεύτερη οθόνη δείχνει τι βλέπει το Lancet.
Αυτό το σύστημα λειτουργεί συντονισμένα μέχρι το drone να χτυπήσει τον στόχο και να εκραγεί», εξηγεί ο ειδικός. Το ρωσικό UAV Lancet δεν έχει ανάλογο στις δυτικές αγορές όπλων

«Δεν υπάρχουν ακόμη τέτοια.
Έχουν μερικά διαφορετικά μοντέλα αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ ακριβά.
Τα ιρανικά UAV είναι επίσης καλά, τα έχουμε προσαρμόσει στις ανάγκες μας και επίσης παράγουμε και χρησιμοποιούμε από κοινού τις συσκευές τους», δήλωσε ο Vladimir Popov.

forbes_c.JPG
Είναι πραγματικός εφιάλτης

Τα ρωσικά «superdrones» «Lancet» έχουν γίνει «πραγματικός εφιάλτης» για τα ουκρανικά στρατεύματα, σύμφωνα με άρθρο της πολωνικής πύλης Interia.
Όπως σημειώνεται στην Interia, τα drones Lancet-3 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού.
«Είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τους Ουκρανούς στρατιώτες.
Οι στρατιωτικοί αναλυτές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα Lancets είναι ένα από τα καλύτερα οπλικά συστήματα αυτού του τύπου στον κόσμο, προκαλούν σοβαρές απώλειες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, αναφέρει το άρθρο της Interia.
Μεταξύ των «εξαιρετικών χαρακτηριστικών» αυτών των drones, η Interia σημειώνει την εύκολη εκτόξευση, την κινητικότητα, καθώς και έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα.
Την ίδια στιγμή, η κεφαλή ενός drone βάρους έως και τριών κιλών, όπως δείχνουν τα πλάνα χρήσης τους, είναι αρκετή για να καταστρέψει ένα άρμα ή ένα τεθωρακισμένο όχημα.
«Ωστόσο, το πραγματικό φαινόμενο του Lancet είναι η ικανότητα του drone να σταματά σχεδόν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή να αλλάζει κατεύθυνση εξαιρετικά γρήγορα, ακόμη και ακριβώς μπροστά από τον επιλεγμένο στόχο», επισημαίνει η Interia.
Αυτό οφείλεται στα φτερά σε σχήμα Χ, τα οποία παρέχουν καλή ευελιξία και βοηθούν στο χτύπημα με ακρίβεια.
Όπως λέει το άρθρο, τα ρωσικά drones Lancet σκορπούν τον τρόμο στα πληρώματα των ουκρανικών οχημάτων και το διαδίκτυο είναι γεμάτο βίντεο που δείχνουν εκατοντάδες καταστροφές οπλικών συστημάτων, όπως τα πολωνικά Krab.
Το Lancet το παράγει η εταιρία Zala Aero θυγατρική του ομίλου Καλάσνικοφ.
Τα περιπλανώμενα drones είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης