Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mohajer 10: Αποκαλυπτήρια από το Ιράν του drone «με το μεγαλύτερο βεληνεκές στον κόσμο» - Πετάει όλο το 24ωρο

Mohajer 10: Αποκαλυπτήρια από το Ιράν του drone «με το μεγαλύτερο βεληνεκές στον κόσμο» - Πετάει όλο το 24ωρο
Έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 2.000 χιλιόμετρα και μπορεί να πετάει συνεχώς μέχρι και 24 ώρες, είχαν αναφέρει τότε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας πως μπορεί να φέρει φορτίο 300 κιλών, το διπλάσιο απ' ό,τι το drone Μουχατζίρ-6
Επίδειξη του νέου στρατιωτικού του εξοπλισμού έκανε σήμερα το Ιράν σε παρέλαση για την επέτειο του πολέμου με το Ιράκ τη δεκαετία του 1980, που αναμεταδόθηκε ζωντανά.
Σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ του Ιράν η Τεχεράνη παρουσίασε το Mohajer 10, «το drone με το μεγαλύτερο βεληνεκές στον κόσμο», άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τις ονομασίες «Σαχίντ» και «Αράς» καθώς και βαλλιστικούς και υπερηχητικούς πυραύλους.

Το νέο drone του Ιράν

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως κατασκεύασε ένα προηγμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος με την ονομασία Μουχατζίρ-10 με αυξημένο βεληνεκές και μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης, καθώς και ικανά να φέρουν μεγαλύτερο φορτίο.
Έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 2.000 χιλιόμετρα και μπορεί να πετάει συνεχώς μέχρι και 24 ώρες, είχαν αναφέρει τότε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας πως μπορεί να φέρει φορτίο 300 κιλών, το διπλάσιο απ' ό,τι το drone Μουχατζίρ-6.

Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει το Ιράν ότι παρέχει στη Ρωσία μη επανδρωμένα αεροσκάφη Μουχατζίρ-6, μεταξύ των drones τα οποία της προμηθεύει για τον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας. Η Τεχεράνη το αρνείται. Ωστόσο, την Τρίτη οι ΗΠΑ επέκτειναν τις κυρώσεις που σχετίζονται με το Ιράν επικαλούμενες τη σκόπιμη προμήθεια drones στη Ρωσία, συνεργάτες της στη Μέση Ανατολή και άλλες χώρες που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά.
«Οι δυνάμεις μας εγγυώνται την ασφάλεια στην περιοχή και τον Περσικό Κόλπο», δήλωσε στη διάρκεια της σημερινής παρέλασης στην Τεχεράνη ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί. «Μπορούμε να διδάξουμε τους ανθρώπους στην περιφέρεια πως η αντίσταση είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα. Αυτό που αναγκάζει τον εχθρό να υποχωρήσει, δεν είναι η υποταγή και η αμφιταλάντευση, αλλά η αντίσταση».
Σε βίντεο, το οποίο είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο μήνα από ιρανικά μέσα ενημέρωσης, εικονιζόταν το Μουχατζίρ-6, ανάμεσα σε άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, με ένα κείμενο που έγραφε «ετοιμάστε τα καταφύγιά σας» στα περσικά και τα εβραϊκά - τα δεύτερα ως αναφορά στο μεγαλύτερο περιφερειακό εχθρό του Ιράν, το Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης