Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι G7 λένε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το …2030 αλλά στις ΗΠΑ είπαν στον Zelensky: Φύγε, δεν έχουμε χρήματα

Οι G7 λένε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το …2030  αλλά στις ΗΠΑ είπαν στον Zelensky: Φύγε, δεν έχουμε χρήματα
Oι G7 πρέπει να προετοιμαστούν για επταετή πόλεμο στην Ουκρανία σύμφωνα με το Bloomberg αλλά στις ΗΠΑ, που είναι ο μεγαλύτερος χορηγός του καθεστώς Zelensky λένε... άλλα
Σχετικά Άρθρα
(upd) Δημοσίευμα του Bloomberg προβλέπει ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία θα διαρκέσει άλλα έξι ή επτά χρόνια και λόγω αυτού, οι σύμμαχοι του Κιέβου πρέπει να σχεδιάσουν την οικονομική τους υποστήριξη για εκείνη την περίοδο.
Το δημοσίευμα παραλείπει έντεχνα το γεγονός πως ο πόλεμος διεξάγεται επί του παρόντος με τους όρους της Μόσχας και θα τελειώσει μόνο όταν ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δώσει τη σχετική διαταγή, η οποία πιθανότατα θα έρθει πολύ νωρίτερα από τα έξι ή επτά χρόνια που υπολογίζει το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης.

Bloomberg: Να συνεχιστεί η οικονομική στήριξη στην Ουκρανία για άλλα 7 χρόνια


«Ανώτερος αξιωματούχος από μια ευρωπαϊκή χώρα των G-7 είπε ότι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει ακόμη έξι ή επτά χρόνια και πως οι σύμμαχοι πρέπει να εκπονήσουν οικονομικά σχέδια για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Κίεβο σε μια τόσο μακρά σύγκρουση.
Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι περίμεναν πολλοί αξιωματούχοι νωρίτερα φέτος, αλλά η αργή πρόοδος στην αντεπίθεση της Ουκρανίας τους τελευταίους μήνες έχει μετριάσει τις προσδοκίες», ανέφερε το Bloomberg.
Στις 18 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι των χωρών των G-7 συζήτησαν την κατάσταση σε δείπνο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, συμφωνώντας ότι η σύγκρουση είναι πιθανό να διαρκέσει «μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του State Department των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την πηγή του Bloomberg, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα λόγω των ανεπαρκών προμηθειών όπλων από τη Δύση και των αυξανόμενων ανθρώπινων απωλειών.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επανέλαβε στις 19 Σεπτεμβρίου τη δέσμευσή του στη στήριξη της Ουκρανίας κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση.
«Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτήν την ωμή επιθετικότητα σήμερα και να αποτρέψουμε άλλους επίδοξους επιτιθέμενους αύριο», είπε ο Biden προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι και εταίροι τους «θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό του γενναίου λαού της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία του».

Αμερικανός βουλευτής σε Zelensky: Δεν έχουμε χρήματα, δεν είναι καλή στιγμή να είσαι εδώ

Ο Biden ζήτησε επίσης από το Κογκρέσο 24 δισεκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία για το οικονομικό έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, αλλά οι παρατεταμένες δαπάνες αντιμετωπίζουν τη διαρκώς αυξανόμενη αντίθεση.
Σε ένα από τα πολλά παραδείγματα, ο Ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος Byron Donalds, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στην Ουάσιγκτον, είπε τα εξής: «Δεν υπάρχουν χρήματα στη Βουλή αυτή τη στιγμή για την Ουκρανία… Δεν είναι καλή στιγμή για να είναι εδώ, ειλικρινά .»
Ο Donalds, επεσήμανε επίσης το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και κατηγόρησε τον πρόεδρο Joe Biden πώς πυροδότησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη δαπανήσει πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε θανατηφόρα και μη θανατηφόρα βοήθεια προς την Ουκρανία.
Όπως υπενθυμίζει το Bloomberg, η ΕΕ ανακοίνωσε το καλοκαίρι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ουκρανία που θα παραδοθεί έως το 2027, το οποίο διπλασιάζει τις συνολικές δεσμεύσεις της Ένωσης με τη Γερμανία να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας μετά τις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin πιστεύει ότι η Δύση δεν έχει τη δύναμη να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.
Οι σύμμαχοι του Κιέβου επιμένουν ότι για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός τουλάχιστον, η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τον στρατό της από όλα τα εδάφη που ελέγχει από τον Φεβρουάριο του 2022.
Χωρίς να πληρούται αυτός ο όρος, η Ουκρανία και οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να αντιτίθενται στις συνομιλίες, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ .
Στη συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ramstein της Γερμανίας, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την επικείμενη άφιξη των αμερικανικών κύριων αρμάτων μάχης Abrams στις εγκαταστάσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, προτρέποντας τις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να αυξήσουν την προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία.

Gosar (Ρεπουμπλικάνος βουλευτής): Όχι άλλα χρήματα στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί έχουν ανάγκες


Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Paul A. Gosar είπε αποκλειστικά στο Sputnik ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των Αμερικανών πολιτών αντί να διοχετεύει χρήματα στο Κίεβο.
Ο Gosar είχε εκφράσει νωρίτερα τις ανησυχίες του για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η αμερικανική χρηματοδότηση για την υποστήριξη των νεοναζί στην Ουκρανία.
Έχοντας δηλώσει ότι προηγουμένως καταψήφισε «κάθε νομοσχέδιο» που προοριζόταν να χρηματοδοτήσει την ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ότι επίσης δεν πρόκειται να υποστηρίξει το «τελευταίο συμπληρωματικό αίτημα 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή οποιοδήποτε μελλοντικό αίτημα του Biden για τη διαιώνιση του άσκοπου θανάτου και καταστροφή και από τις δύο πλευρές σε αυτόν τον πόλεμο».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό βουλευτή, η ηγεσία των ΗΠΑ θα πρέπει να επικεντρωθεί στα τρομερά προβλήματα που μαστίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, όπως η μεταναστευτική κρίση στα νότια σύνορα, ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός και το διαρκώς αυξανόμενο εθνικό χρέος που έχει ήδη ξεπεράσει το σημείο αναφοράς των 33 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Όποιος στο Κογκρέσο σκέφτεται διαφορετικά θα πρέπει να περνά περισσότερο χρόνο μακριά από την Ουάσιγκτον, επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν βαρεθεί τον πόλεμο και τις ατελείωτες δαπάνες.
Το Κογκρέσο θα πρέπει να σταματήσει να σπαταλά χρήματα στην Ουκρανία και να επικεντρωθεί στις ανάγκες της Αμερικής», είπε ο Gosar.

Η Ρωσία προετοιμάζει την επίθεσή της

Ωστόσο, υπάρχουν προειδοποιήσεις ότι οι χώρες που επενδύουν περισσότερους πόρους στην Ουκρανία θα χάσουν σύντομα την υπομονή τους εάν το Κίεβο δεν δείξει σοβαρές προθέσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο εσωτερικό του κράτους.
«Πολλές χώρες στέλνουν σημαντικούς πόρους στην Ουκρανία, και δικαίως, αλλά οι κυβερνήσεις και οι κάτοικοί τους θα χάσουν σύντομα την υπομονή τους, εάν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση του Κιέβου είναι σοβαρή στην καταπολέμηση της διαφθοράς», δήλωσε ένας δυτικός διπλωμάτης στην Ουκρανία ο οποίος μίλησε στο προϋπόθεση της ανωνυμίας.
Δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχουν μεγάλα ζητήματα επί του στρατιωτικού πεδίου αλλά και χρηματοδότησης, είναι απίθανο ο πόλεμος στην Ουκρανία να συνεχιστεί για άλλα έξι έως επτά χρόνια, όπως ισχυρίζονται οι G7.
Η Δύση δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή την υποστήριξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά καθώς πλησιάζουν εκλογές σε βασικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Πολωνία.
Η Μόσχα αντιλαμβάνεται πλήρως αυτή την πραγματικότητα και αφιερώνει το χρόνο στην προετοιμασία της επίθεσης με την οποία θα πετύχει όλους τους στόχους της,
επισημαίνει ο γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Ahmed Adel.
Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη ουσιαστικά εξουδετερωθεί, με τον στρατό της χώρας να έχει υποστεί περισσότερους από 75.000 θανάτους από την έναρξη της αποτυχημένης αντεπίθεσης τον Ιούνιο, πράγμα που σημαίνει ότι η Ουκρανία δεν θα μπορεί να κάνει πολλά όταν η Ρωσία αποφασίσει να προχωρήσει στην επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης