Τελευταία Νέα
Διεθνή

FED: Περικοπές στο προσωπικό για πρώτη φορά μετά την κρίση του 2009

FED: Περικοπές στο προσωπικό για πρώτη φορά μετά την κρίση του 2009
Περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας λιγότερες στη Fed για το 2023
Το σύστημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ περικόπτει 300 θέσεις εργασίας φέτος, κάτι που συνιστά μία σχετικά μικρή, αλλά σπάνια μείωση του αριθμού των εργαζομένων σε έναν οργανισμό που διογκώνεται σταθερά από το 2010, καθώς διευρύνεται η εμβέλειά του στην οικονομία και στο αμερικανικό ρυθμιστικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Fed, οι περικοπές αφορούν κυρίως στο προσωπικό 12 περιφερειακών τραπεζών, καθώς και στον πληροφοριακό της τομέα, συμπεριλαμβανομένων θέσεων που χάνονται λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης των συστημάτων ψηφιακής μηχανοργάνωσης.
Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας διευκρίνισε ότι στην μέιωση των θέσεων συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες συνταξιοδοτήσεις.
Έτσι, σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις της Fed, ο αριθμός του προσωπικού , συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών τραπεζών , του διοικητικού συμβουλίου με έδρα την Ουάσιγκτον και τριών μικρότερων μονάδων, αναμένεται να μειωθεί κατά περισσότερες από 500 θέσεις από το 2022 έως το τέλος του 2023, δηλαδή από 24.428 σε 23.895.
Αν και σε σχέση με το μέγεθος της Fed αυτές οι περικοπές φαντάζουν ήσσονος σημασίας, πρόκειται για την πρώτη μείωση προσωπικού από το 2010.
Βεβαίως, σημειώνεται πως ο αριθμός των θέσεων που καταργήθηκαν είναι χαμηλότερος από αυτόν που είχε προϋπολογιστεί σε ένα περιβάλλον «υψηλότερου κύκλου εργασιών από τον προϋπολογισμό και εκτεταμένων καθυστερήσεων στην κάλυψη ανοικτών θέσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης