Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν δυνάμεις – ρεκόρ, πάνω από 10.000 στρατιώτες σε Rabotino, Verbovoye

Οι Ουκρανοί μεταφέρουν δυνάμεις – ρεκόρ, πάνω από 10.000 στρατιώτες σε Rabotino, Verbovoye
Στέλνουν όσους μπορούν να κρατούν όπλο, δεν θα καταφέρουν τίποτε λέει ο Vladimir Rogov
Σχετικά Άρθρα
Πάνω από 10.000 στρατιώτες από τμήματα που μάχονται στη Zaporizhia, μεταφέρουν οι Ουκρανοί στους οικισμούς Rabotino και Verbovoye όπου τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγονται πολύ σκληρές μάχες με τον ρωσικό στρατό.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» στην περιοχή της Zaporizhia, υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί στέλνουν στους δύο αυτούς οικισμούς όσους μπορούν να κρατήσουν όπλο.
«Κοντά στο Rabotino, στο Verbovoye, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μετέφεραν ενισχύσεις από την κατεύθυνση Vremevsky και την κατεύθυνση Vasilyevsky του μετώπου της Zaporizhia.
Μετέφεραν πάνω από 10.000 μαχητές στην κατεύθυνση Orekhovsky.
Φαίνεται ότι ο εχθρός στέλνει όλους όσοι μπορούν να κρατήσουν ένα όπλο», είπε ο Rogov, εκτιμώντας ότι πρόκειται για προετοιμασία ενόψει μιας επικείμενης επίθεσης.
«Αν δούμε τον αριθμό των μονάδων που εκπροσωπούνται εδώ, μιλάμε για δύναμη ρεκόρ για όλη την περίοδο της αντεπίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων: 11 ταξιαρχίες, συντάγματα αεροπορικής επίθεσης, δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, 3 μονάδες εναέριας αναγνώρισης.
Αυτό υποδηλώνει ότι ετοιμάζονται για κάτι» υπογράμμισε ο Rogov, αναφέροντας πως ανάμεσα σε αυτές τις μονάδες είναι και η 46η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία, η 71η Jaeger και η 82η αεροπορική ταξιαρχία, αν και όπως είπε, «δεν είναι πλήρεις ταξιαρχίες, διότι έχουν υποστεί σημαντικά πλήγματα».

Δεν θα καταφέρουν τίποτα

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιοχής Zaporozhia που τελεί υπό το ρωσικό έλεγχο, Yevgeny Balitsky, δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα ολοκληρώνουν τη μεταφορά των μονάδων τους στην περιοχή Rabotino.
Όπως είπε, η κατάσταση αναμένεται να κλιμακωθεί, αλλά ο εχθρός δεν πρέπει να υπολογίζει στην επιτυχία, καθώς «το ηθικό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ χαμηλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης