Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί ο Biden θέλει πόλεμο στην Ουκρανία έως και το 2024 – Ρεπουμπλικάνοι: Είναι τρέλα...

Γιατί ο Biden θέλει πόλεμο στην Ουκρανία έως και το 2024 – Ρεπουμπλικάνοι: Είναι τρέλα...
Παράταση του πολέμου στην Ουκρανία με κάθε κόστος θέλει ο Biden
Αν και η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει αποτύχει σε τέτοιο σημείο που να συντηρεί ακόμα και σενάρια ανταρσίας στο ουκρανικό στράτευμα σε περίπτωση που λάβουν εντολή για νέες επιθέσεις, η κυβέρνηση Biden, και παρά τις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων, εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζει το Κίεβο.
Και σε αυτό το σημείο το ερώτημα είναι μέχρι πότε.

Ήδη η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο περιλαμβάνονται βλήματα πυροβολικού με πυρομαχικά διασποράς, πυρομαχικά για τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, αντιαεροπορικά συστήματα Avenger, πυροβόλα για την καταπολέμηση των drones, ενώ ο πρόεδρος Biden ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα σταλούν στο Κίεβο και τα πρώτα άρματα μάχης Abrams.
Αν μη τι άλλο φαίνεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ αφενός αδιαφορεί τόσο για την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο πεδίο της μάχης όσο και για τους Ουκρανούς στρατιώτες, τους οποίους εξακολουθεί να προμηθεύει με ολοένα και περισσότερα όπλα και εξοπλισμό παρά τις τεράστιες απώλειες που έχουν, αφετέρου αγνοεί τις επιφυλάξεις και τις ενστάσεις που διατυπώνουν Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές που διατυπώνουν την αντίθεση τους στη «λευκή επιταγή» προς το Κίεβο.

Τι θέλει ο Biden

Τις προθέσεις του Αμερικάνου προέδρου επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει ο Vladimir Vasiliev, επικεφαλής ερευνητής του Ινστιτούτου για τις ΗΠΑ και τον Καναδά της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Ο Vasiliev εκτιμά πως το σχέδιο του Joe Biden είναι οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να στηρίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία έτσι ώστε να παρατείνουν τη σύγκρουση έως και το 2024 έτσι ώστε αυτή να αποτελέσει μέρος της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του ίδιου έτους και να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους Δημοκρατικούς.
«Η κυβέρνηση Biden, παρά την αντικειμενικά αποτυχημένη αντεπίθεση, ακολουθεί μια πορεία προς την παράταση της σύγκρουσης και επί της ουσίας προς μια νέα κλιμάκωση της.
Για την κυβέρνηση Biden, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Αυτή η πορεία παραμένει αμετάβλητη.
Όσον αφορά τους συγκεκριμένους τύπους όπλων που παρέχονται, αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά την πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης» λέει ο Vasiliev, αναφέροντας πως από τη στιγμή που οι ΗΠΑ απέτυχαν να επιτύχουν μια στρατηγική νίκη του Κίεβου στο πεδίο της μάχης από το Κίεβο, «ίσως σήμερα η διοίκηση να μην το θεωρεί αυτό θεμελιωδώς σημαντικό».

Παράταση πολέμου με κάθε κόστος

Όπως λέει ο Ρώσος ειδικός, είναι πολύ σημαντικό για την αμερικανική κυβέρνηση του Biden να παρατείνει τη σύγκρουση με κάθε δυνατό τρόπο.
«Αυτή η καθυστέρηση δεν έχει τόσο στρατιωτική όσο πολιτική σημασία.
Η κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι το πρόβλημα της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να επιλυθεί μέχρι το τέλος του 2023.
Θα πρέπει να μεταβεί ομαλά στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Αυτή η στρατιωτική επιχειρήση θα είναι σημαντικό μέρος της προεδρικής εκστρατείας.
Είναι βασικό στοίχημα για την κυβέρνηση Biden.
Ενδεχομένως, όμως αυτή να είναι... η αχίλλειος πτέρνα του.
Διότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ανταποκριθεί και να ανταποκριθεί ξεκάθαρα στα αιτήματα και στην κριτική που ασκούν οι Ρεπουμπλικάνοι» τονίζει ο Vasiliev.

Ρεπουμπλικάνοι: Είναι τρέλα…

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Josh Hawley στην απόφαση του Λευκού Οίκου να εγκρίνει ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αλλά και στα σχέδια του να δώσει ακόμα περισσότερα δις δολάρια στο Κίεβο.
«Άκουσα ότι τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια που ζήτησε η αμερικανική κυβέρνηση για την Ουκρανία δεν είναι το τέλος.
Και ότι μάλιστα είναι μακριά από το τέλος.
Θέλουν να δίνουμε χρήματα στην ουκρανική κυβέρνηση χωρίς τέλος.
Αυτό είναι τρέλα.
Για ποιο λόγο όλα αυτά;
Ποια είναι η στρατηγική;
Ποιος είναι ο απώτερος στόχος;
Δεν έχει στρατηγική η κυβέρνηση.
Πρέπει να το σταματήσουμε.
Είναι τρέλα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός, ο οποίος επισήμανε πως πρέπει να δοθεί προσοχή στον τρόπο με τον οποίο δαπανώνται τα κεφάλαια που λαμβάνει η Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης