Τελευταία Νέα
Διεθνή

Azarov (Ουκρανία): Μια παρατεταμένη σύγκρουση θα τελειώσει την ουκρανική οικονομία

Azarov (Ουκρανία): Μια παρατεταμένη σύγκρουση θα τελειώσει την ουκρανική οικονομία
Δεν είναι σε θέση να υπάρξει χωρίς τη στήριξη της Δύσης αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα
Μια παρατεταμένη στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία θα καταστρέψει την ουκρανική οικονομία υποστηρίζει ο Mykola Azarov, πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο οποίος επισημαίνει ότι χωρίς τη στήριξη των δυτικών κρατών, δεν μπορεί να υπάρξει.
«Η μετάβαση σε έναν παρατεταμένο πόλεμο θα τελειώσει την ουκρανική οικονομία, η οποία δεν είναι πλέον σε θέση να υπάρξει χωρίς δυτικές επενδύσεις.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τον Μάρτιο του 2022 η Εθνική Τράπεζα έπρεπε να εκτυπώσει 20 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περίπου 680 εκατομμύρια δολάρια), τότε και ήδη από τον Απρίλιο και τον Μάιο η ρυθμιστική αρχή εξέδιδε 50 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) κάθε μήνα μήνα.
Τον Ιούνιο, ο όγκος υπερδιπλασιάστηκε και έφτασε τα 105 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (3,6 δισεκατομμύρια δολάρια)» υποστήριξε ο Azarov, υποστηρίζοντας πως είναι αναπόφευκτη η χρεοκοπία τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό χρέος, που αυξάνει τη δολαριοποίηση της ουκρανικής οικονομίας και οδηγεί στην απόσυρση των αποταμιεύσεων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.
Σύμφωνα με τον Azarov, για να διατηρηθεί η συναλλαγματική ισοτιμία, γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις, αλλά όπως λέει, αυτή η πρακτική γίνεται όλο και πιο δαπανηρή και κινδυνεύει να εξαντλήσει τα αποθέματα.
«Δεδομένου ότι η οικονομία της Ουκρανίας υποστηρίζεται τεχνητά από δυτικές επενδύσεις, οποιαδήποτε μείωση της οικονομικής βοήθειας θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας», τόνισε ο Azarov επισημαίνοντας πως αντιθέτως η Ρωσία μπορεί να βασιστεί στις δικές της δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης