Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gosar (ΗΠΑ – Ρεπουμπλικάνοι): Ενισχύοντας την Ουκρανία στέλνουμε όπλα στους νεοναζί Azov – Είναι παράνομο και ανήθικο

Gosar (ΗΠΑ – Ρεπουμπλικάνοι): Ενισχύοντας την Ουκρανία στέλνουμε όπλα στους νεοναζί Azov – Είναι παράνομο και ανήθικο
Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Ενώ η κυβέρνηση Biden δεν φαίνεται πρόθυμη να σταματήσει να διοχετεύει όπλα και κεφάλαια στο καθεστώς στο Κίεβο, ο Ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Paul A. Gosar, εξέφρασε ανησυχίες ότι τουλάχιστον ένα μέρος αυτής της γενναιόδωρης βοήθειας μπορεί να φτάσει στα χέρια Ουκρανών νεοναζί.
Σε μια επιστολή που απευθυνόταν στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken και τον υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, ο Αμερικανός βουλευτής Paul Gosar εξέφρασε τις αμφιβολίες του σχετικά με το Άρθρο 8138 του Νόμου 117-328 που απαγορεύει συγκεκριμένα την παροχή αμερικανικών κεφαλαίων στο τάγμα Azov τη διαβόητη ουκρανική νεοναζιστική μονάδα.
Στην αποστολή με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου και την οποία δημοσιεύει αποκλειστικά το Sputnik, ο Gosar επισημαίνει ότι όχι μόνο το τάγμα Azov συνεχίζει να υπάρχει παρά το γεγονός ότι έχει «μακρά ιστορία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αλλά έχει ενσωματωθεί στον ουκρανικό στρατό και την Εθνική Φρουρά.
«Έτσι, η αμερικανική βοήθεια οποιουδήποτε τύπου αποστέλλεται στην Ουκρανία παραδίδεται, κατά παράβαση του νόμου, σε αυτό το ναζιστικό τάγμα.
Είναι ανήθικο και παράνομο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να στέλνουν χρήματα σε ένα ναζιστικό καθεστώς», έγραψε ο βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης