Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Τουρκία): Διαφωνώ με την αρνητική στάση ορισμένων ηγετών απέναντι στον Putin - Προχωράμε με το Ισραήλ για γεωτρήσεις

Erdogan (Τουρκία): Διαφωνώ με την αρνητική στάση ορισμένων ηγετών απέναντι στον Putin - Προχωράμε με το Ισραήλ για γεωτρήσεις
«Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοηθεί» τόνισε με νόημα ο Τούρκος Πρόεδρος
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayipp Erdogan δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την αρνητική προσέγγιση που δείχνουν άλλοι ηγέτες προς τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη αφoύ παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Erdogan επανέλαβε πως ελπίζει ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση για την αναβίωση της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά με τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Παράλληλα, ο Erdogan δήλωσε ότι η Τουρκία και το Ισραήλ σύντομα θα προχωρήσουν σε κοινές προσπάθειες για γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα λειτουργήσουν επίσης ενεργειακά δίκτυα προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης,
Μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για αμοιβαίες επισκέψεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Όσον αφορά την τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν δήλωσε κατά την επιστροφή του από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα της Τουρκίας, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει ανοίξει την όρεξη σε ξένους επενδυτές.
"Ένας κρίσιμος πυλώνας του προγράμματός μας είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας. Μόνο η προετοιμασία και η ανακοίνωση του προγράμματος έχει ήδη ανοίξει την όρεξη σε ξένους επενδυτές", τόνισε. "Αξιοποιώντας αυτή τη δυναμική, θα προχωρήσουμε γρήγορα προς τους στόχους μας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης