Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύννεφα παντού για Zelensky – Η Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Ουκρανίας να αφαιρεθεί τo veto της Ρωσίας στον ΟΗΕ

Σύννεφα παντού για Zelensky – Η Γερμανία απέρριψε το αίτημα της Ουκρανίας να αφαιρεθεί τo veto της Ρωσίας στον ΟΗΕ
«Είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν υποστηρίζουμε όλα όσα προτείνει η ουκρανική κυβέρνηση», τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα
Η Γερμανία δεν υποστηρίζει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να αφαιρεθεί από τη Ρωσία το δικαίωμα του veto στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Δεν το υποστηρίζουμε αυτό και το ενημερώνω συνεχώς στους Ουκρανούς διαπραγματευτικούς εταίρους μας», είπε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών  Annalena Baerbock στον τηλεοπτικό σταθμό ARD.
«Για τη συζήτηση στη Γερμανία, είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν υποστηρίζουμε όλα όσα προτείνει η ουκρανική κυβέρνηση», πρόσθεσε η Baerbock.
Την Τετάρτη (20/9), μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Zelensky επανέλαβε την πρότασή του να ανασταλεί προσωρινά η συμμετοχή χωρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας που, σύμφωνα με το Κίεβο, πραγματοποιούν επιθετικές ενέργειες κατά παράβαση του Χάρτη του ΟΗΕ.
Παρουσίασε επίσης το όραμά του για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου οργανισμού και πρότεινε να παραχωρηθεί στη Γενική Συνέλευση το δικαίωμα να παρακάμψει το veto των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Στην αρχή της συνάντησης, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, δήλωσε ότι η τάξη των εργασιών του Συμβουλίου Ασφαλείας παραβιάζεται προς όφελος μιας αντιπροσωπείας όταν η ομιλία του Zelensky τέθηκε πριν από τις ομιλίες των μελών του Οργάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης