Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία συνεχάρη το Αζερμπαϊτζάν για τη στρατιωτική επιτυχία στο Nagorno Karabakh

Η Τουρκία συνεχάρη το Αζερμπαϊτζάν για τη στρατιωτική επιτυχία στο Nagorno Karabakh
«Ο Guler συνεχάρη τον υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν για την επιτυχή ολοκλήρωση των αντιτρομοκρατικών μέτρων
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Yasar Guler συνεχάρη τον Αζέρο ομόλογό του Zakir Hasanov κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης στο Nagorno Karabakh.
«Ο Guler συνεχάρη τον υπουργό Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν για την επιτυχή ολοκλήρωση των αντιτρομοκρατικών μέτρων, σημειώνοντας ότι η Τουρκία, όπως πάντα, είναι με το Αζερμπαϊτζάν», αναφέρει το Μπακού.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ο αξιωματούχος του Αζερμπαϊτζάν ενημέρωσε έγκαιρα για τις στρατιωτικές επιτυχίες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στην περιοχή Karabakh προς όλες τις κατευθύνσεις.
«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας έγινε λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων για μια σειρά άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας των Αζέρων.
Στις 19 Σεπτεμβρίου, εντάσεις ξέσπασαν ξανά στο Nagorno Karabakh.
Το Μπακού ανακοίνωσε ότι ξεκινά αυτό που περιέγραψε ως «τοπική αντιτρομοκρατική επιχείρηση» και ζήτησε την αποχώρηση των αρμενικών στρατευμάτων από την περιοχή.
Το Ερεβάν, με τη σειρά του, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αρμενικές δυνάμεις στο Karabakh, αποκαλώντας αυτό που συνέβαινε «πράξη μεγάλης κλίμακας επιθετικότητας».
Η Ρωσία κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να αποτρέψουν τις απώλειες αμάχων και να επιστρέψουν σε μια διπλωματική λύση.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία με τη συμμετοχή της ρωσικής ειρηνευτικής ομάδας για την αναστολή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Nagorno Karabakh.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης