Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Πολωνία για την πρόταση Zelensky να γίνει η Γερμανία μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Οργή στην Πολωνία για την πρόταση Zelensky να γίνει η Γερμανία μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η πρόταση Zelensky πρέπει να απορριφθεί πάραυτα σημείωσε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Arkadiusz Mularczyk
Σχετικά Άρθρα
Την οργή της Πολωνίας προκαλεί η πρόταση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να γίνει η Γερμανία μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η πρόταση Zelensky πρέπει να απορριφθεί πάραυτα σημείωσε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Arkadiusz Mularczyk στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter).
«Η πρόταση του Zelensky η Γερμανία να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίδραση», σημείωσε ο Πολωνός αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Κατά τη γνώμη του, η Γερμανία είναι «μια χώρα που δεν πλήρωσε ποτέ για τις ληστείες και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κατά της Πολωνίας, των Πολωνών και άλλων κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο. »
«Αυτό είναι προφανές», πρόσθεσε ο Mularczyk.

Οι γερμανικές αποζημιώσεις

Την 1η Σεπτεμβρίου 2022, οι πολωνικές αρχές παρουσίασαν μια έκθεση τριών τόμων για τις απώλειες που υπέστη η Πολωνία ως αποτέλεσμα της κατοχής της ναζιστικής Γερμανίας το 1939-1945. Η ζημιά υπολογίστηκε σε 6,2 τρισεκατομμύρια ζλότι (1,3-1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια).
Στις 3 Οκτωβρίου του 2022, ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Zbigniew Rau ζήτησε επισήμως από τη Γερμανία να καταβάλει αποζημιώσεις.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι δεν υποχρεούται να καταβάλει αποζημιώσεις, με τον ισχυρισμό πως η Πολωνία τις απαρνήθηκε επίσημα το 1953.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης