Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μεγάλη καινοτομία στην αμυντική βιομηχανία που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία - Οι προσπάθειες της Rheinmetall

Η μεγάλη καινοτομία στην αμυντική βιομηχανία που έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία - Οι προσπάθειες της Rheinmetall
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν παρακαλέσει τους δυτικούς συμμάχους για αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διασποράς
Να βρουν τρόπους να πλήξουν τα άρματα μάχης από την κορυφή, το πιο αδύναμο σημείο τους, προσπαθούν οι δυτικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, ανεβάζοντας το επίπεδο της αποτελεσματικότητας τους.
Οι καινοτομίες έρχονται καθώς οι κατασκευαστές όπλων προσαρμόζουν τη σειρά τους στην άμεση εμπειρία των βίαιων συγκρούσεων από κοντά στην Ουκρανία, μια τάση που παρουσιάστηκε στην αμυντική έκθεση DSEI που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο.
Ειδικότερα, αναπτύσσουν όπλα που στοχεύουν στο σπάσιμο των αρμάτων μάχης από την κορυφή, το πιο αδύναμο σημείο τους, ή που μπορεί να ρίξουν βροχή χιλιάδων μεταλλικών θραυσμάτων στο πεζικό από drones.

Οι προσπάθειες της Rheinmetall

Η γερμανική Rheinmetall, για παράδειγμα, αναβιώνει μια αντίληψη του Ψυχρού Πολέμου για ναρκοπέδηση στο προτεινόμενο όπλο άμυνας περιοχής.
Το σύστημα, το οποίο μοιάζει με ένα μικρό βαρέλι μπύρας σε ακτινωτούς σταθεροποιητές, χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αισθητήρων για να επαληθεύσει ότι ένα τανκ θα εκτοξευτεί στον αέρα και θα τρυπήσει με ένα βλήμα 155 χιλιοστών το επάνω μέρος του οχήματος.
Η εταιρεία είπε ότι το όπλο, έτοιμο για χρήση σε λίγα χρόνια, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με παραδοσιακές αντιαρματικές νάρκες, όπου τα πυρομαχικά ADW κυνηγούν οχήματα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων για να εμποδίσουν τις θωρακισμένες στήλες των αντιπάλων να προχωρήσουν στις ναρκοθετημένες περιοχές.
Η επανεμφάνιση του πολέμου ναρκών φέρνει στο νου την κατάσταση στην πρώτη γραμμή της άμυνας της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία, που περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της Washington Post ως το πιο μολυσμένο από νάρκες κομμάτι γης στον κόσμο.
Η Rheinmetall, από την πλευρά της, δεν αναφέρεται στο Area Defense Weapon ως νάρκη, επειδή οι μονάδες μπορούν να απενεργοποιηθούν εξ αποστάσεως ή να προγραμματιστούν για να περάσουν φιλικές δυνάμεις, με έναν ανθρώπινο χειριστή να συμμετέχει στη διαδικασία οπλισμού του συστήματος.
«Τα εμπόδια στο πεδίο της μάχης, και ειδικότερα οι αντιαρματικές νάρκες, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σχεδόν πλήρως από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας.
«Η εκ νέου οικοδόμηση αυτής της ικανότητας είναι επί του παρόντος αντικείμενο αναλύσεων και εννοιών».

Στο "παιχνίδι" και η Φιλανδία

Εν τω μεταξύ, η φινλανδική εταιρεία Insta διαθέτει το drone της Steel Eagle για να καλύψει την ανάγκη της Ουκρανίας για δολοφονία μεγάλου αριθμού στρατιωτών στο ανοιχτό πεδίο μάχης με λιγότερα πυρομαχικά, προκειμένου να απωθηθούν οι Ρώσοι εισβολείς και να ανακτηθούν εδάφη.
Το drone του quadcopter φέρει ένα φορτίο κατακερματισμού, το οποίο ξεκίνησε την ζωή του ως μια άλλου είδους νάρκη à la ADW, πάνω από θέσεις πεζικού, τεμαχίζοντας μαχητές με 3.000 βλήματα τόσο δυνατά που διεισδύουν ακόμη και σε λεπτές πανοπλίες, σύμφωνα με την εταιρεία.
Το Steel Eagle μπορεί να "ψεκάσει" μια περιοχή τόσο μεγάλη όσο το ένα τρίτο ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με αρκετά θραύσματα ώστε κάθε τετραγωνικό μέτρο να έχει κατά μέσο όρο ενάμιση βλήματα.
Το drone μπορεί επίσης να προγραμματιστεί να κινείται σε χαμηλό ύψος ακριβώς πριν εκραγεί και κάνει τον "ψεκασμό" του, είπε ο Tuure Lehtoranta, αντιπρόεδρος στην αμυντική μονάδα του Insta, στο Defense News.

Παρακαλούν για βοήθεια οι Ουκρανοί

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν παρακαλέσει τους δυτικούς συμμάχους για αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διασποράς που έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμφωνούν αυτό το καλοκαίρι να παραδώσουν μερικά από τα παλιά αποθέματα του Πενταγώνου.
Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα στρατεύματα της πρώτης γραμμής έχουν χρησιμοποιήσει drones για να ρίξουν χειροβομβίδες σε Ρώσους στρατιώτες, ένα αποτέλεσμα που ο Lehtoranta είπε ότι είναι πολύ «αιχμηρό» για το είδος της μαζικής γροθιάς που οραματίστηκαν οι Ουκρανοί διοικητές.
Η εταιρεία λέει ότι ο πρωταρχικός της στόχος είναι να εξοπλίσει τις εγχώριες δυνάμεις της στη Φινλανδία με την ικανότητα Steel Eagle.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης