Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάνουν οι ΗΠΑ την κούρσα των εξοπλισμών από Ρωσία, Κίνα - Πλήρης απογοήτευση για υπερηχητικό Dark Eagle

Χάνουν οι ΗΠΑ την κούρσα των εξοπλισμών από Ρωσία, Κίνα - Πλήρης απογοήτευση για υπερηχητικό Dark Eagle
Οι αυξανόμενες καθυστερήσεις για το πρόγραμμα υπερηχητικών όπλων των ΗΠΑ δεν αποτελεί έκπληξη
Την απόλυτη απογοήτευσή του για το αμερικανικό υπερηχητικό Dark Eagle εξέφρασε ο Βοηθός Γραμματέας του Στρατού των ΗΠΑ για την απόκτηση, την επιμελητεία και την τεχνολογία, Doug Bush, εκτιμώντας πλέον ότι το υπερηχητικό όπλο μεγάλης εμβέλειας (LRHW) της υπηρεσίας σκοπεύει να τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του έτους, υπό την προϋπόθεση όμως μιας επιτυχημένης επανάληψης δοκιμής.
Παρόλα αυτά έχει χάσει έναν στόχο τεσσάρων ετών για ανάπτυξη έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο Bush είπε ότι η καθυστέρηση του LRHW οφείλεται στην ακύρωση μιας δοκιμής του Common Hypersonic Glide Body, προσθέτοντας ότι η δοκιμή που είχε προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα θα ήταν «αρκετά κοντά σε ένα λειτουργικό τεστ» αντί για ένα τεστ ανάπτυξης.
«Έχουμε ακόμα ένα σκέλος με ένα τεστ παρακολούθησης για να φτάσουμε σε μια ικανότητα πεδίου μέχρι το τέλος του 2023», είπε ο Bush.
Και συνέχισε: «είναι ακριβώς αυτό που είναι, εννοώ, ένα γεγονός της ζωής, δεν πρόκειται να καταφέρουμε κάτι μέχρι να έχουμε εμπιστοσύνη ότι εάν ζητηθεί από τους στρατιώτες να το χρησιμοποιήσουν στη μάχη ότι θα λειτουργήσει και θα είναι ασφαλές για χρήση».
«Ακόμα βρίσκουμε προβλήματα» και «είναι καλό που τα βρίσκουμε αυτά» τώρα και όχι αργότερα, ανέφερε.

Χάνουν την κούρσα των εξοπλισμών

Εν τω μεταξύ, το Πεντάγωνο έχει ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα υπερηχητικά όπλα, αλλά δεν μπορεί να συμβαδίσει με την Κίνα και τη Ρωσία.
Οι δαπάνες είναι μέρος του αγώνα των ΗΠΑ να αποκαταστήσουν την κυριαρχία σε βασικές στρατιωτικές τεχνολογίες καθώς εισέρχονται σε μια νέα εποχή ανταγωνισμού μεγάλων δυνάμεων.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συμβαδίσουν με την Κίνα σε μια σειρά στρατιωτικών τεχνολογιών, που κυμαίνονται από την τεχνητή νοημοσύνη έως τη βιοτεχνολογία.
Η πρόοδος της Μόσχας για τους υπερηχητικούς πυραύλους προβληματίζει επίσης το Πεντάγωνο, ακόμα κι αν τα όπλα της Ρωσίας βασίζονται κυρίως στην έρευνα του Ψυχρού Πολέμου και όχι τόσο εξελιγμένα όσο αυτά που αναπτύσσει τώρα η Κίνα.
Η Μόσχα έχει αναπτύξει όπλα που μπορούν να απειλήσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει διαφημίσει το Avangard, ως ένα υπερηχητικό όπλο που μπορεί να φτάσει στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, τα προβλήματα του Πενταγώνου με την ανάπτυξη υπερηχητικών λειτουργούν πάνω-κάτω στην αλυσίδα αποφάσεων, από αποτυχημένες πτητικές δοκιμές και ανεπαρκή υποδομή δοκιμών έως την έλλειψη σαφούς, γενικού σχεδίου για την τοποθέτηση των όπλων.
Η κατάσταση προκαλεί συναγερμό σε ορισμένους πρώην αξιωματούχους.
Οι αυξανόμενες καθυστερήσεις για το πρόγραμμα υπερηχητικών όπλων των ΗΠΑ δεν αποτελεί έκπληξη.
«Η Αμερική βρίσκεται πίσω από τη Ρωσία και την Κίνα σε υπερηχητικούς πυραύλους έτοιμους για μάχη», αναφέρει η WSJ.
Η αδυναμία ανάπτυξης υπερηχητικών όπλων και οι σοβαρές προκλήσεις γύρω από τα αεροσκάφη F-35 stealth είναι πολύ ανησυχητικά για τους φορολογούμενους που αναγκάζονται να επιδοτούν ένα φουσκωμένο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης