Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι Πολωνοί σταματούν να δίνουν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν πιστεύουν πλέον στο Κίεβο

Γιατί οι Πολωνοί σταματούν να δίνουν όπλα στους Ουκρανούς – Δεν πιστεύουν πλέον στο Κίεβο
Δεν μπορούν οι Ουκρανοί να υποστηρίξουν άλλο την «αντιρωσική» υστερία
Σχετικά Άρθρα
Στους λόγους που ώθησαν την Πολωνία να ανακοινώσει ότι σταματά να προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία αναφέρεται ο Alexey Martynov, καθηγητής στο Διεθνές Ινστιτούτο Νέων Κρατών και στην Οικονομική Ακαδημία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Martynov λέει ότι η Πολωνία αρνείται να προμηθεύσει με όπλα το Κίεβο λόγω του γεγονότος ότι δεν πιστεύει πλέον ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να συνεχίσει να υποστηρίζει την «αντιρωσική χίμαιρα».
Μάλιστα, αναφέρει ότι η Βαρσοβία διατυπώνει μια άποψη που προέρχεται από τις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki δήλωσε ότι η Πολωνία σταματά να δίνει όπλα στην Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda στη σκιά της ουκρανο-πολωνικής κρίσης για τα σιτηρά, είπε ότι η Ουκρανία συμπεριφέρεται σαν πνιγμένος που απειλεί να πνίξει όσους προσπαθούν να τον βοηθήσουν.

Δεν πιστεύουν στο Κίεβο

«Το γεγονός είναι ότι οι Πολωνοί δεν πιστεύουν πλέον ότι οι Ουκρανοί «σκλάβοι» τους είναι σε θέση να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την «αντιρωσική χίμαιρα» με ότι έχει απομείνει από το κράτος τους.
Όλο το δυναμικό του project της ουκρανικής χίμαιρας έχει εξαντληθεί.
Επιπλέον, υπάρχουν συνεχείς απώλειες με μηδενικά αποτελέσματα όσον αφορά την αντεπίθεση.
Αυτό είναι επί της ουσίας αυτό που είπε ο Morawiecki και ο Duda» ανέφερε ο Ρώσος καθηγητής, τονίζοντας πως ο Πολωνός πρωθυπουργός δεν διατυπώνει μια ανεξάρτητη άποψη της χώρας και των πολιτών της, αλλά «με χαρακτηριστική έλλειψη αυτοσυγκράτησης, ρίχνει δημοσίως τη γνώμη των αφεντικών στην Ουάσιγκτον».
Όπως λέει, είναι μάλλον απίθανο η Πολωνία να επιστρέψει στην προηγούμενη ρητορική της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης