Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία - Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια στο 4%

Σουηδία - Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια στο 4%
Η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης
Σε αύξηση των επιτοκίων της, για 8η συνεχή φορά, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας, ανεβάζοντας το βασικό επιτόκιο στο 4%, καθώς η χώρα συνεχίζει να δίνει μάχη με τον υψηλό πληθωρισμό.
Η αύξηση κατά ένα τέταρτο της μονάδας είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Ο δομικός πληθωρισμός της Σουηδίας, που δεν περιλαμβάνει το κόστος ενέργειας, επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο μήνα, φθάνοντας στο 7,2% για τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Σουηδίας. Αυτό ήταν μειωμένο από ετήσιο ρυθμό 8% τον Ιούλιο.
Η σουηδική οικονομία «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ωστόσο ότι οι πληθωριστικές πιέσεις «είναι ακόμη πολύ υψηλές».
«Οι τιμές των υπηρεσιών συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, οι οποίοι, σε συνδυασμό με την αδικαιολόγητα αδύναμη κορώνα, διατηρούν τον πληθωρισμό και αυξάνουν τον κίνδυνο ότι ο πληθωρισμός δεν θα συνεχίσει να μειώνεται και να σταθεροποιείται γύρω από τον στόχο αρκετά γρήγορα», ανέφερε η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης