Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσοχή... οι αποτιμήσεις του τεχνολογικού κλάδου ξεπέρασαν για πρώτη φορά την κορυφή της φούσκας dot.com

Προσοχή... οι αποτιμήσεις του τεχνολογικού κλάδου ξεπέρασαν για πρώτη φορά την κορυφή της φούσκας dot.com
Για την Wall Street, η ΑΙ είναι το νέο αφήγημα που στηρίζει την άνοδο των δεικτών της σε μία περίοδο που υπάρχουν προφανείς κίνδυνοι από την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας
Όλο και πιο έντονες γίνονται οι συγκρίσεις των αποτιμήσεων του τεχνολογικού κλάδου των ΗΠΑ με τη φούσκα dot-com, η οποία ταρακούνησε τον κόσμοστα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Εκείνη η περίοδος είχε συμπέσει με τη μαζική ανάπτυξη του διαδικτύου, τον πολλαπλασιασμό των διαθέσιμων κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου και την ταχεία αύξηση των αποτιμήσεων σε νέες νεοφυείς επιχειρήσεις.
Στο σήμερα, η εποχή χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Για την Wall Street, η ΑΙ είναι το νέο αφήγημα που στηρίζει την άνοδο των δεικτών της σε μία περίοδο που υπάρχουν προφανείς κίνδυνοι από την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, την αύξηση των επιτοκίων και τις υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών.
Η αγοραστική φρενίτιδα για τις εταιρείες ΑΙ έχει επισκιάσει την πτωτική πορεία της πλειονότητας των εταιρειών του δείκτη S&P 500, ο οποίος καταγράφει κέρδη 14% από την αρχή του 2023.
Στην αιχμή των ωφελημένων εταιρειών είναι η Nvidia, μία εταιρεία που κατασκευάζει μικροτσίπ για τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.
Όμως αυτό που φοβίζει περισσότερο είναι ότι οι αποτιμήσεις του τεχνολογικού κλάδου έχουν φτάσει στην κορύφωση της εποχής της φούσκας του dot.com, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
F6cJvyhaQAA4iiM.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης