Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: "Καθημερινά ερχόμαστε πιο κοντά" στην εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, δηλώνει ο πρίγκιπας διάδοχος

Σαουδική Αραβία:
Στην ερώτηση τι θα συμβεί αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνική βόμβα, απάντησε: «Αν αποκτήσουν μια βόμβα, πρέπει να αποκτήσουμε κι εμείς»
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας διαβεβαίωσε απόψε ότι η χώρα του οδεύει σταθερά όλο και πιο κοντά στην εξομάλυνση των σχέσεών της με το Ισραήλ, ενώ προειδοποίησε ότι αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τότε και το Ριάντ «θα πρέπει να αποκτήσει» και αυτό.
«Καθημερινά ερχόμαστε πιο κοντά», είπε ο πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News, η οποία πρόκειται να μεταδοθεί αργότερα απόψε, όταν ρωτήθηκε για τις συνομιλίες με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με το Ισραήλ.
«Για εμάς, το παλαιστινιακό ζήτημα είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να το επιλύσουμε», απάντησε στην ερώτηση τι θα χρειαζόταν για να υπάρξει μια συμφωνία με το Ισραήλ.
«Πρέπει να δούμε πού βαδίζουμε. Ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε σε κάποιο σημείο που θα διευκολύνουμε τη ζωή των Παλαιστινίων, θα έχουμε το Ισραήλ ως παίκτη στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε, μιλώντας στα αγγλικά.
Ο Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν εξέφρασε ανησυχίες για την πιθανότητα να αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν, μολονότι η Τεχεράνη αρνείται ότι επιδιώκει κάτι τέτοιο.
«Αυτή είναι μια κακή κίνηση. Αν την χρησιμοποιήσουν, τότε θα μπουν σε μεγάλη διαμάχη με τον υπόλοιπο κόσμο», είπε.
Στην ερώτηση τι θα συμβεί αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνική βόμβα, απάντησε: «Αν αποκτήσουν μια βόμβα, πρέπει να αποκτήσουμε κι εμείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης