Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiyosaki: Έρχεται το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας και κατάρρευση του δολαρίου – Το μαύρο κουτί της Airbnb

Kiyosaki: Έρχεται το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας και κατάρρευση του δολαρίου – Το μαύρο κουτί της Airbnb
Αγοράστε GSBC σήμερα, προτού οι μετοχές, τα ομόλογα, τα ακίνητα καταρρεύσουν και οι άνθρωποι στραφούν προς αυτά τα assets, ανέφερε ο Robert Kiyosaki
Δεν σταματά να προαναγγέλλει το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας και την κατάρρευση του δολαρίου ο γνωστός οικονομολόγος και συγγραφέας Robert Kiyosaki, μοιράζοντας ταυτόχρονα, εν όψει της –κατά τη γνώμη του– επερχόμενης κρίσης, επενδυτικές συμβουλές στο κοινό του…
Πράγματι, όπως τόνισε, τον ρωτούν τι «βλέπει»για την τιμή του χρυσού, του ασημιού και του Bitcoin το 2025, αλλά «τη βρίσκει ανόητη ερώτηση».
«Αγοράστε Bitcoin σήμερα, όχι αύριο».
Ο λόγος για τον οποίο θεωρεί ανόητο αυτό το ερώτημα είναι ότι υπάρχουν πιο σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να απευθύνει κανείς, όπως το ποσό των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων που έχει στην κατοχή του σήμερα, , γιατί ο χρόνος τελειώνει.
Όπως εξήγησε ο Kiyosaki, τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία εξακολουθούν να είναι μια σχετικά φθηνή επένδυση, αλλά δεν θα παραμείνουν έτσι, καθώς και άλλοι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρουν και θα σπεύσουν να τα αποκτήσουν, γεγονός που αναπόφευκτα θα αυξήσει τις τιμές τους:
«Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι πόσα χρυσό, ασήμι, Bitcoins έχετε ΣΗΜΕΡΑ;
Ο χρυσός, το ασήμι, το Bitcoin παζαρεύεται σήμερα… αλλά όχι αύριο.
Η Αμερική έχει σπάσει.
Αγοράστε GSBC σήμερα, προτού οι μετοχές, τα ομόλογα, τα ακίνητα καταρρεύσουν και οι άνθρωποι στραφούν προς αυτά τα assets».
Νωρίτερα, ο καθηγητής Oικονομικών επέκρινε τα fiat παραδοσιακά νομίσματα ως «ψεύτικα», υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν μέλλον, ενώ σημείωσε, από την άλλη πλευρά, ότι «το crypto είναι το μέλλον».
Eπίσης, σχολίασε το «συνέδριο κρυπτογράφησης» που λαμβάνει χώρα στη Σιγκαπούρη…

Γιατί ανησυχεί…

Ο Robert Kiyosaki, σε κάθε περίπτωση, μάλλον δικαιολογημένα είναι απαισιόδοξος… έχοντας στο στόχαστρό του την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων, που θα μπορούσε να προκαλέσει κραχ στα ακίνητα…
Ειδικότερα, σε πρόσφατη ανάρτησή του στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ο γκουρού των αγορών προειδοποίησε για αναταράξεις στον τομέα των ακινήτων.
«Η AIR B&B θα προκαλέσει ατύχημα στην αγορά.
Εάν θέλετε νέο σπίτι, οι ευτυχισμένες μέρες σας είναι προ των πυλών.
Το ίδιο και για την ενοικίαση ακινήτων.
Η καλύτερη στιγμή για να πλουτίσετε είναι σε ένα ατύχημα» είπε ο Kiyosaki.
Υπενθυμίζεται πως η Airbnb, η διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης, πρόσφατα είδε τον αριθμό των βραχυπρόθεσμων μονάδων της να μειώνεται κατά 70% στη Νέα Υόρκη, μετά την ψήφιση ενός νέου νόμου που απαιτεί από τους ιδιοκτήτες να εγγραφούν σε μητρώο της πόλης και να φορολογηθούν εάν σκοπεύουν να νοικιάσουν τα σπίτια τους για λιγότερο από 30 ημέρες…
Σε σχόλιό του στο Business Insider, εκπρόσωπος της Airbnb είπε: «Η Νέα Υόρκη έχει μια ακραία προσέγγιση όσον αφορά τους κανονισμούς βραχυχρόνιας ενοικίασης – η πλειονότητα των πόλεων των ΗΠΑ έχουν θεσπίσει κανόνες, αλλά καμία δεν έχει υιοθετήσει την επαχθή προσέγγιση της Νέας Υόρκης».
«Από το 2022, για καμία πόλη τα έσοδα από Airbnb δεν ξεπερνούν το 1,5% των εσόδων και, όπως φαίνεται από τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, η Airbnb είναι ισχυρότερη και πιο κερδοφόρα από ποτέ» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η ανάρτηση του Kiyosaki απηχεί φόβους για «Airbnbust», καθώς οι ιδιοκτήτες της Airbnb θα μπορούσαν να πιεστούν να πουλήσουν τα ακίνητά τους είτε λόγω χαμηλότερων κερδών στην αγορά βραχυπρόθεσμων ενοικίων είτε λόγω αυστηρότερων κανονισμών στις μεγάλες πόλεις.
Ορισμένοι παρατηρητές υποστήριξαν ότι ένα κύμα πωλήσεων από ιδιοκτήτες της Airbnb θα μπορούσε να προκαλέσει μια μεγάλη διόρθωση στις τιμές, ανάλογη με αυτή του 2008.
Δημοσίευση στο X τον Ιούνιο ανέφερε ότι τα κέρδη από ενοικίαση της Airbnb έχουν καταρρεύσει πάνω από 40% στις μεγάλες μητροπολιτικές πόλεις – αν και η εταιρεία AirDNA διέψευσε αυτό τον ισχυρισμό, καθώς διαπίστωσε ότι τα μέσα έσοδα ανά διαθέσιμη ενοικίαση τον περασμένο χρόνο μειώθηκαν στην πραγματικότητα μόλις 3,6%.
Από την άλλη, η αγορά ενοικίασης εκτός πλατφορμών όπως η Airbnb φαίνεται επίσης να είναι σχετικά ανοδική.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Redfin, τα ενοίκια άγγιξαν ιστορικά υψηλά επίπεδα λόγω της περιορισμένης προσφοράς.
Ο Kiyosaki είναι γνωστός για τα βομβιστικά του tweets ενώ κρούει τακτικά τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενο κραχ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης