Τελευταία Νέα
Διεθνή

Richter (Γερμανός συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί απέτυχαν – Προχωρούν λίγα χιλιόμετρα και μετά οι Ρώσοι παίρνουν τα εδάφη πίσω

Richter (Γερμανός συνταγματάρχης): Οι Ουκρανοί απέτυχαν – Προχωρούν λίγα χιλιόμετρα και μετά οι Ρώσοι παίρνουν τα εδάφη πίσω
Ο Γερμανός συνταγματάρχης εν αποστρατεία Wolfgang Richter καταρρίπτει τα ψεύδη, που λέγονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις «επιτυχίες» της ουκρανικής αντεπίθεσης
Σχετικά Άρθρα
Η Ουκρανία έχει θυσιάσει έως και 71.000 στρατιώτες, εκατοντάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμό και πυρομαχικά αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρείχε η Δύση στην αντεπίθεσή της με μηδαμινά κέρδη.
Ο Γερμανός συνταγματάρχης εν αποστρατεία Wolfgang Richter καταρρίπτει τα ψεύδη, που λέγονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τις «επιτυχίες» της ουκρανικής αντεπίθεσης.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πράγμα: ότι παρά όλες τις αναφορές για επιτυχίες που ακούμε συνεχώς από την ουκρανική πλευρά, αυτό που έχει επιτύχει είναι το πολύ πέντε χιλιόμετρα προέλασης με τα εδάφη αυτά να τα ανακαταλαμβάνει στη συνέχεια η Ρωσία», τόνισε ο Richter σε συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Στο μέτωπο συνολικά, δεν έχει παρατηρηθεί καμία απολύτως αλλαγή προς όφελος της Ουκρανίας, τόνισε ο στρατιωτικός ειδικός.
«Κυρίως, δεν βλέπουμε καμία επιχειρησιακή αλλαγή στη συνολική κατάσταση, η οποία στην πραγματικότητα παραμένει αμετάβλητη εδώ και 12 μήνες», σημείωσε.

Καμία επιτυχία οι Ουκρανοί

Επιπλέον, ο Richter αναμένει ότι η ένταση των εχθροπραξιών θα μειωθεί δραματικά καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται σε ενάμιση μήνα από τώρα.
Κατά συνέπεια, ο απόστρατος αξιωματικός προβλέπει ότι θα είναι σχεδόν αδύνατο για την Ουκρανία να σημειώσει μια σημαντική επιτυχία.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι η σύγκρουση θα σταματήσει.
Φυσικά, οι στρατοί και στις δύο πλευρές θα συνεχίσουν να επιχειρούν, αλλά κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες», είπε σημείωσε προβλέποντας σκληρές μάχες τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης