Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η ένταση στις σχέσεις Πολωνίας – Ουκρανίας δεν θα επηρεάσει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού

Ρωσία: Η ένταση στις σχέσεις Πολωνίας – Ουκρανίας δεν θα επηρεάσει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού
Σύμφωνα με τη Ρωσία, αυτή η κατάσταση αποδεικνύει ότι τα ευρωπαϊκά κράτη επιδιώκουν τελικά να ακολουθήσουν τα δικά τους συμφέροντα
Σχετικά Άρθρα
Η ένταση και η διχόνοια στις σχέσεις μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας είναι απίθανο να επηρεάσουν τις στρατιωτικές αποστολές προς το καθεστώς του Κιέβου, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Alexander Grushko.
«Είναι απίθανο να επηρεάσει τις στρατιωτικές αποστολές, επειδή όλες οι αποφάσεις στο πολιτικό επίπεδο και στις αντίστοιχες πρωτεύουσες έχουν ήδη ληφθεί», σημείωσε.
Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε πάντως ότι αυτή η κατάσταση αποδεικνύει ότι τα ευρωπαϊκά κράτη επιδιώκουν τελικά να ακολουθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
«Αυτό είναι επίσης ένα σαφές μήνυμα ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τηρήσουν αυστηρά τα δικά τους εθνικά συμφέροντα, θα προστατεύσουν την αγορά τους. Κανείς δεν χρειάζεται ανταγωνιστές, είτε στη γεωργία, στη βιομηχανία ή σε οποιονδήποτε άλλο τομέα», πρόσθεσε ο Grushko.
Τον Απρίλιο, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία απαγόρευσαν την εισαγωγή σιτηρών και άλλων γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία.
Αργότερα, ήραν αυτά τα μέτρα με αντάλλαγμα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει embargo στις προμήθειες σιταριού, καλαμποκιού, ελαιοκράμβης και ηλιόσπορων από την Ουκρανία πρώτα μέχρι τις 5 Ιουνίου και μετά μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι το Κίεβο είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε περαιτέρω περιορισμούς στις εξαγωγές σιτηρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης