Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Η Ουκρανία πίσω από επίθεση σε συμμαχική ομάδα της Wagner στο Σουδάν

CNN: Η Ουκρανία πίσω από επίθεση σε συμμαχική ομάδα της Wagner στο Σουδάν
Μιλώντας στο CNN, ουκρανική στρατιωτική πηγή περιέγραψε την επιχείρηση ως έργο ενός «μη σουδανικού στρατού». Επιμένοντας στην ερώτηση εάν το Κίεβο βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις, η πηγή είπε ότι «πιθανότατα υπεύθυνες ήταν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες»

Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες ήταν πιθανόν πίσω από μια σειρά επιδρομών με drone και μια χερσαία επιχείρηση εναντίον  πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από την Wagner κοντά στην πρωτεύουσα του Σουδάν, σύμφωνα με έρευνα του CNN.
Μιλώντας στο CNN, ουκρανική στρατιωτική πηγή περιέγραψε την επιχείρηση ως έργο ενός «μη σουδανικού στρατού». Επιμένοντας στην ερώτηση εάν το Κίεβο βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις, η πηγή είπε ότι «πιθανότατα υπεύθυνες ήταν οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες».

Η επιχείρηση περιελάμβανε μια σειρά επιθέσεων κατά της παραστρατιωτικής ομάδας Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), η οποία πιστεύεται ότι λαμβάνει βοήθεια από την Wagner, τη ρωσική ομάδα μισθοφόρων, στον αγώνα της εναντίον του σουδανικού στρατού για τον έλεγχο της χώρας.

Το CNN δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την εμπλοκή της Ουκρανίας στη επίθεση. Ωστόσο, βίντεο που έλαβε το CNN αποκαλύπτει ότι η επίθεση έγινε  με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Ουκρανίας.


Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο και χρησιμοποιούνται ευρέως από Ουκρανούς, συμμετείχαν σε τουλάχιστον οκτώ από τα χτυπήματα, με ουκρανικές λέξεις γραμμένες να φαίνεται στο χειριστήριο του drone.

Οι ειδικοί δήλωσαν επίσης ότι οι τακτικές που χρησιμοποιήθηκαν,  δηλαδή το σχέδιο των drones που εισχωρούν απευθείας στον στόχο τους, ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστες στο Σουδάν και στην ευρύτερη περιοχή της Αφρικής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης