Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κανονικά η στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ - Αρμενίας παρά… το Nagorno-Karabakh

Κανονικά η στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ - Αρμενίας παρά… το Nagorno-Karabakh
Στην άσκηση αυτή, η οποία είναι σε εξέλιξη από τις 11 Σεπτεμβρίου, μετέχουν 85 Αμερικάνοι και 175 Αρμένιοι στρατιώτες.
Κανονικά και όπως έχει προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 20/9 οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις αμερικανικών και αρμενικών δυνάμεων στο έδαφος της Αρμενίας και παρά τις συγκρούσεις που μαίνονται στον θύλακα του Nagorno-Karabakh.
Όπως αναφέρεται οι στρατιωτικές ασκήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Nagorno-Karabakh όπου από χθες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν έχουν εξαπολύσει ευρεία στρατιωτική επιχείρηση.
Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ υποστήριξε ότι το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Αρμενία θα ολοκληρώσει κανονικά τις ασκήσεις, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο πρόγραμμα της 10ημερης άσκησης Eagle Partner 2023.
«Γνωρίζουμε ότι το Αζερμπαϊτζάν διεξάγει επιχειρήσεις, αλλά δεν πιστεύουμε ότι ενέχουν κίνδυνο για τους στρατιώτες μας αυτή τη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.
Στην άσκηση αυτή, η οποία είναι σε εξέλιξη από τις 11 Σεπτεμβρίου και η οποία ολοκληρώνεται σήμερα, μετέχουν 85 Αμερικάνοι και 175 Αρμένιοι στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης