Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει Fed - Στο +0,50% ο DAX

Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει Fed - Στο +0,50% ο DAX
Με την τιμή του πετρελαίου να οδεύει προς τα 100 δολ. τα βλέμματα των επενδυτών είναι στις σημερινές ανακοινώσεις της Fed για τα επιτόκια
Σχετικά Άρθρα
(upd) Επιφυλακτικότητα επικρατεί σήμερα (20/9/2023) στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αναμένουν την απόφαση της Fed για τη νομισματική πολιτική.
Πιο αναλυτικά:
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,53% στις 15.747,26 μονάδες
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται στις 7.704,26 μονάδες με άνοδο 0,58%
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC βρίσκεται στις 7.297,01 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,20%
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,83% στις 28.995,60 μονάδες
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,46% στις 458,62 μονάδες.

Με την τιμή του πετρελαίου να οδεύει προς τα 100 δολ. τα βλέμματα των επενδυτών είναι στις σημερινές ανακοινώσεις της Fed για τα επιτόκια με το σενάριο της αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης να βρίσκεται στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η στασιμότητα. Επίσης, η Fed θα δημοσιεύσει την τριμηνιαία ενημέρωσή της σχετικά με το τι αναμένει για έναν αριθμό οικονομικών δεικτών, συμπεριλαμβανομένων των επιτοκίων, του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, του πληθωρισμού και της ανεργίας.
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκε -κάτω από τις προσδοκίες- στο 6,7% για τον Αύγουστο, ελαφρώς χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι το συνολικό ποσοστό θα διαμορφωνόταν στο 7% σε ετήσια βάση. Άλλα στοιχεία που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ευρώπη την Τετάρτη περιλαμβάνουν τις εγγραφές νέων αυτοκινήτων για το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Πτώση στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα 20/9 οι περισσότερες ασιατικές αγορές.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,73%, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές και οι εισαγωγές της χώρας συρρικνώθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο. Ωστόσο, το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας διευρύνθηκε σημαντικά περισσότερο από το αναμενόμενο, φθάνοντας σε χαμηλό τριών μηνών λόγω της αδυναμίας στην Κίνα, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς προορισμούς της χώρας.
Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε τα βασικά επιτόκια δανείων της αμετάβλητα, όπως ευρέως αναμενόταν. Η κεντρική τράπεζα έχει περιορισμένο περιθώριο να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια και να τονώσει την οικονομική ανάκαμψη, δεδομένου ότι τα επιτόκια βρίσκονται ήδη σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο, η PBOC διατήρησε επίσης σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό των ενέσεων ρευστότητας για να τονώσει την επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης.
Αναλυτικά, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο -0,737%, ο δείκτης Shanghai την Κίνα έκλεισε στο -0,52%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -0,51%, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,46% ενώ ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα έκλεισε με οριακή άνοδο +0,02%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης