Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο: Οι δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας απενεργοποίησαν ηλεκτρονικά Ουκρανικού αεροπλάνου

Απίστευτο: Οι δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας απενεργοποίησαν ηλεκτρονικά Ουκρανικού αεροπλάνου
Tα αεροσκάφη της Ουκρανίας επιστρέφουν στη βάση τους χρησιμοποιώντας επίγειες αναφορές, αφού η πλοήγησή τους «πέφτει» λόγω της απενεργοποίησης των συστημάτων
Οι δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας απενεργοποίησαν τα ηλεκτρονικά σε αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα μαχητικά αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας πρέπει τακτικά να εγκαταλείπουν τις μάχιμες αποστολές και να επιστρέφουν στη βάση τους λόγω της λειτουργίας των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW), τα οποία απενεργοποιούν τα ηλεκτρονικά τους.
«Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, όπως το Krasukha, είναι επί του παρόντος ικανά να καταστείλουν πλήρως τα αεροηλεκτρονικά των ουκρανικών μαχητικών και επιθετικών αεροσκαφών.
Ως αποτέλεσμα, οι πιλότοι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει τακτικά να εγκαταλείπουν τις μάχιμες αποστολές λόγω αστοχίας των συστημάτων επί του σκάφους και να επιστρέφουν στην βάση».
Διευκρίνισε ότι «τα αεροσκάφη της Ουκρανίας επιστρέφουν στη βάση τους χρησιμοποιώντας επίγειες αναφορές, αφού η πλοήγησή τους «πέφτει» λόγω της απενεργοποίησης των συστημάτων».
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά τα συστήματα Krasukha-S4 στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ρωσικός στρατός λόγω παρεμβολών από τα ραντάρ Krasukha, τα ουκρανικά αεροσκάφη πρέπει να πετούν χαμηλά αλλά στη συνέχεια πέφτουν στην ζώνη καταστροφής των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.
Σύμφωνα με ανοιχτά δεδομένα, το εύρος επιρροής του συστήματος Krasukha στα ηλεκτρονικά των Ουκρανών είναι έως και 150 χιλιόμετρα.
Με βάση το λεξικό του Υπουργείου Άμυνας, ο ηλεκτρονικός πόλεμος είναι ένας τύπος ένοπλου πολέμου κατά τον οποίο οι ραδιοφωνικές εκπομπές (ραδιοπαρεμβολές) εφαρμόζονται στα ραδιοηλεκτρονικά μέσα ελέγχου του εχθρού, επικοινωνίες και συστήματα αναγνώρισης προκειμένου να αλλάξει η ποιότητα των πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης