Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η Δύση θα χάσει την υπομονή της εάν η Ουκρανία δεν καταπολεμήσει τη διαφθορά

Guardian: Η Δύση θα χάσει την υπομονή της εάν η Ουκρανία δεν καταπολεμήσει τη διαφθορά
Το Κίεβο πρέπει να επιδείξει σοβαρότητά στη δημιουργία «πραγματικών θεσμών» εάν αναμένει από τους διεθνείς εταίρους του να ακολουθήσουν την τρέχουσα πορεία, υποστήριξης
Η Δύση έχει προειδοποιήσει ότι σύντομα θα χάσει την υπομονή της εάν η Ουκρανία δεν δείξει ότι είναι σοβαρή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
«Πολλές χώρες στέλνουν σημαντικούς πόρους στην Ουκρανία ... αλλά οι κυβερνήσεις και οι άνθρωποι θα χάσουν σύντομα την υπομονή τους εάν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ... (οι ουκρανικές αρχές) ... είναι σοβαρές για την καταπολέμηση της διαφθοράς».
Το Κίεβο πρέπει να επιδείξει σοβαρότητά στη δημιουργία «πραγματικών θεσμών» εάν αναμένει από τους διεθνείς εταίρους του να ακολουθήσουν την τρέχουσα πορεία, υποστήριξης.
Νωρίτερα, το RBC -Ukraine, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι το γραφείο του Zelensky είχε παγώσει το σχέδιο να εξισώσει τη διαφθορά με την προδοσία.
Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία, η προδοσία επισύρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Ταυτόχρονα, η ανασκόπηση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αφιερωμένη στην παρακολούθηση της υποστήριξης που χορηγείται στην Ουκρανία, αναφέρει ότι η διαφθορά των ουκρανικών αρχών θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της βοήθειας που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες μακροπρόθεσμα και υπαγορεύει την ανάγκη εισαγωγής αυστηρών ελεγκτικών μηχανισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης