Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νότια Κορέα κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρεσβευτή στην Σεούλ, στον απόηχο της συνάντησης Kim - Putin

Η Νότια Κορέα κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρεσβευτή στην Σεούλ, στον απόηχο της συνάντησης Kim - Putin
Η Σεούλ «προέτρεψε έντονα τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα»
Η Νότια Κορέα κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή την Τρίτη για να απαιτήσει την άμεση διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Κρεμλίνου και της Βόρειας Κορέας, μετά από συνάντηση την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Vladimir Putin και του Kim Jong Un.
Η Σεούλ «προέτρεψε έντονα τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της συνεργασία με τη Βόρεια Κορέα και να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας [ΟΗΕ]», δήλωσε ο πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών Chang Ho-jin σε γραπτή δήλωση μετά από συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη στη χώρα Andrei Borisovich Kulik.
Ειδικότερα, οι νοτιοκορεάτες διπλωμάτες διαμήνυσαν στον Kulik ότι οι ρωσικές παραβιάσεις του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα έχουν «σαφείς συνέπειες και ότι τέτοιες ενέργειες θα έχουν επίσης πολύ αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας».
Υπεμθυμίζεται πως στην συνάντησή τους Kim και Putin μίλησαν για όπλα και δορυφορική τεχνολογία, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος αποδέχτηκε «με ευγνωμοσύνη» μια πιθανή πρόσκληση για επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα.
Ενώ και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov πρόκειται να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης