Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός, έκλεισε στα 1.953,70 δολάρια

Ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα ο χρυσός, έκλεισε στα 1.953,70 δολάρια
Οι επενδυτές ελπίζουν σε ολοκλήρωση του κύκλου αύξησης επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων παρέμεινε σήμερα 18/9 η τιμή του χρυσού, κλείνοντας ανοδικά για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσδοκούν πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα ολοκληρώσει τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) της Fed συνεδριάζει στις 19-20 Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, πιθανότατα δεν θα αποφασίσει νέα αύξηση του εύρους επιτοκίων (επί του παρόντος στο 5,25%-5,50%).
Ενδεικτικά, αν λάβουμε υπόψη το «FedWatch Tool» της CME Group, η πιθανότητα τα επιτόκια να παραμείνουν αμετάβλητα από τη Fed αυτή την εβδομάδα, είναι 99%. Την ίδια στιγμή, η πιθανότητα να αυξηθούν τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου 2023, διαμορφώνεται σε 28,8%.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,1% ή 30 σεντς και έκλεισε στα 1.953,70 δολ. ανά ουγγιά (έναντι συνολικών κερδών 0,2% την περασμένη εβδομάδα).
Μάλιστα, η άνοδος στο πολύτιμο μέταλλο έρχεται τη στιγμή που ο δείκτης ICE US Dollar Index (μία ενιαία τιμή για το δολάριο έναντι των επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων) βρίσκεται σε υψηλό δύο δεκαετιών, έχοντας ξεπεράσει πλέον και τις 105 μονάδες.
Σε ό,τι αφορά στο ασήμι, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου υποχώρησε ελαφρά (0,042 δολ.) στα 23,456 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης