Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι υψηλές τιμές πετρελαίου θα υποχωρήσουν - Προς ήπια προσγείωση η αμερικανική οικονομία

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι υψηλές τιμές πετρελαίου θα υποχωρήσουν - Προς ήπια προσγείωση η αμερικανική οικονομία
Πάντα αισιόδοξη η Janet Yellen
Σχετικά Άρθρα
Ως «ανεπιθύνητη» χαρακτήρισε τη ραγδαία αύξηση των τιμών πετρελαίου η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen , αποδίδοντας το «ράλι» κυρίως στην απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να διατηρήσει τις περικοπές στην παραγωγή.
Βέβαια, αναμένει έγκαιρη σταθεροποίηση και υποχώρηση των τιμών προσεχώς.
Σε ό,τι αφορά στην αμερικανική οικονομία, σε συνέντευξη στο MSNBC, ανέφερε πως «οδεύουμε προς ήπια προσγείωση» και επανέλαβε πως η αγορά εργασίας ισχυρή, ο πληθωρισμός μειώνεται και υπάρχει «μεγάλη δυναμική» στην οικονομία.
Επίσης, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος το Κογκρέσο να επιβάλει παύση λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αποτυγχάνοντας να θεσπίσει πιστώσεις για το νέο οικονομικό έτος που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου.
Εχθές 18/9, η κ. Yellen ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σημάδια που να υποδεικνύουν πως η αμερικανική οικονομία εισέρχεται σε ύφεση, προειδοποιώντας ωστόσο για τον κίνδυνο που ενέχει ένα νέο «λουκέτο» εξαιτίας του ανώτατου ορίου χρέους.
«Δεν βλέπω κάποιο σημάδι ότι η οικονομία κινδυνεύει με ύφεση. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για “λουκέτο”. Η δημιουργία μιας κατάστασης που θα επέφερε απώλεια δυναμικής είναι κάτι που δεν χρειάζεται να διακινδυνεύσουμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε στο κανάλι CNBC, προσθέτοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός υποχωρεί.
Επίσης, σημείωσε ότι οι νέες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve (Fed) έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την αγορά κατοικίας. Παρόλα αυτά, οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν «ισχυρές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης