Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan από ΟΗΕ για Κυπριακό: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με τη σημερινή μορφή - Να αναγνωριστεί η Βόρεια Κύπρος

Erdogan από ΟΗΕ για Κυπριακό: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με τη σημερινή μορφή - Να αναγνωριστεί η Βόρεια Κύπρος
Συνεχίζοντας στις ίδιες θέσεις για το Κυπριακό, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος
«Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό με τη σημερινή μορφή.
Το μοντέλο της Ομοσπονδίας δεν λειτουργεί» είπε μιλώντας από το βήμα της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyi Erdogan
Συνεχίζοντας στις ίδιες θέσεις για το Κυπριακό, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», καθώς και να εγκαθιδρυθούν διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, όπως αναφέρει ανάρτηση του Anadolu στο Χ.
Σημειώνεται πως ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδης παρέμεινε στη θέση του Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Αναφερθείς στην πρόσφατη απίστευτη επίθεση με μπουλντόζες των Τουρκοκύπριων κατά των μελών του ΟΗΕ στην Πράσινη Γραμμή, έφτασε στο σημείο να ζητήσει ουδερότητα από την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στο νησί.
Συνεχίζοντας στην ίδια ρητορική, κάλεσε την ΕΕ για ουδετερότητα στο Κυπριακό.

«Με την Ελλάδα είμαστε φίλοι για πολλές δεκαετίες, δεν ήμασταν ποτέ σε αντίπαλα στρατόπεδα»

Προηγουμένως, σε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS και στη δημοσιογράφο Amna Nawaz παραχώρησε ο Recep Tayyip Erdogan από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είπε πως με την Ελλάδα είμαστε... φίλοι παλαιόθεν.
Ερωτηθείς για τη σχέση της πώλησης αμερικανικών F-16 στην Τουρκία με τη στήριξη της χώρας του στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως αυτά τα δύο θέματα δεν συνδέονται.
Με αφορμή ερώτηση για τις επιφυλάξεις του Bob Menendez ο οποίος πιστεύει ότι η Τουρκία απειλεί την ελληνική ασφάλεια, δήλωσε ότι ο γερουσιαστής δε φαίνεται να είναι εξοικειωμένος με την Τουρκία ούτε με τον Tayyip Erdogan και συμπλήρωσε:
«Με την Ελλάδα είμαστε φίλοι για πολλές δεκαετίες, δεν ήμασταν ποτέ σε αντίπαλα στρατόπεδα».
Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωσή του ότι η Ρωσία και η Δύση είναι εξίσου αξιόπιστες, ενώ εμφανής ήταν η ενόχλησή του όταν ερωτήθηκε για τη φυλάκιση του ακτιβιστή Osman Kavala αλλά και του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος Selahattin Demirtas.
«Γιατί σας ενδιαφέρουν τόσο πολύ;
Η Τουρκία είναι κράτος δικαίου.
Τέτοιες αποφάσεις μπορούν να λαμβάνονται μόνο από τη δικαστική εξουσία» υπογράμμισε ενώ όταν η δημοσιογράφος επέμεινε τονίζοντας ότι το ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων διαφωνεί με αυτό, είπε ενοχλημένος:
«Μη με διακόπτετε, δεν έχετε δικαίωμα να με διακόπτετε.
Θα με σέβεστε και θα σέβεστε τις αποφάσεις των δικαστικών αρχών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης