Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έγινε και αυτό: Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για τη.... μεταναστευτική κρίση στη Λαμπεντούζα

Έγινε και αυτό: Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για τη.... μεταναστευτική κρίση στη Λαμπεντούζα
Πολωνικό ΥΠΕΞ: Η μεταναστευτική κρίση στη Λαμπεντούζα εντάσσεται σε μια υβριδική δραστηριότητα με στόχο την αποδυνάμωση της ΕΕ
Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι η Ρωσία ευθύνεται για τη μεταναστευτική κρίση και, ειδικότερα, για τα γεγονότα στο νησί Λαμπεντούζα, όπως δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Arkadiusz Mularczyk στον ραδιοφωνικό σταθμό Polskie Radio .
"Η μεταναστευτική κρίση στη Λαμπεντούζα εντάσσεται σε μια υβριδική δραστηριότητα με στόχο την αποδυνάμωση της ΕΕ και την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στις χώρες της. Χωρίς αμφιβολία, υπάρχει ένα ρωσικό ενδιαφέρον εδώ", είπε.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ο στόχος της Ρωσίας είναι να αποσπάσει την προσοχή της Δυτικής Ευρώπης από τα γεγονότα στην Ουκρανία. «Το συμφέρον τόσο της ομάδας Βάγκνερ όσο και της Ρωσίας είναι να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και να αποσπάσουν την προσοχή από την Ουκρανία που μάχεται αυτή τη στιγμή, και το καταφέρνουν, αφού σήμερα ο πόλεμος στην Ουκρανία περνά στο παρασκήνιο», υποστηρίζει ο Mularczyk.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Πολωνικού Υπουργείου Εξωτερικών πιστεύει ότι «κάποιος βοηθά αυτούς τους ανθρώπους (μετανάστες - σημείωμα TASS) να ταξιδέψουν κατά εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες χιλιόμετρα από τη Νιγηρία και τις χώρες της Κεντρικής Αφρικής στη Μεσόγειο Θάλασσα», «και η Ρωσία έχει αναμφίβολα συμμετοχή σε αυτό».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης