Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Επαφές Αρμενίας - Γαλλίας για την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ραγδαίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Επαφές Αρμενίας - Γαλλίας για την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron είπε στον Αρμένιο πρωθυπουργό ότι θα ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στον θύλακα αυτόν το Αζερμπαϊτζάν.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πασινιάν, τη Ναζελί Μπαγντασαριάν, ο Πασινιάν και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν υπογράμμισαν ότι είναι «απαράδεκτη» η προσφυγή στη βία και τόνισαν ότι είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθούν οι διεθνείς μηχανισμοί αποκλιμάκωσης.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Αρμένιο πρωθυπουργό ότι θα ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να συζητηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Καύκασο.

Το Αζερμπαϊτζάν μπλοκάρει την πρόσβαση στο TikTok - «Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των Αρμένιων»

Το Αζερμπαϊτζάν υποσχέθηκε σήμερα ότι θα σεβαστεί «τα δικαιώματα και την ασφάλεια» των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου νωρίτερα ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση από την οποία έχουν ήδη σκοτωθεί δύο άμαχοι, σύμφωνα με την ηγεσία των αυτονομιστών του θύλακα αυτού.
«Τα δικαιώματα και η ασφάλεια των πολιτών αρμενικής καταγωγής στο Καραμπάχ θα γίνουν σεβαστά, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι διεθνείς υποχρεώσεις του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο Χικμέτ Χατζίεφ, ένας σύμβουλος του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ.
Λίγο νωρίτερα, οι αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανέφεραν ότι η ένταση των συγκρούσεων κατά μήκος της «γραμμής επαφής» με τις αζέρικες δυνάμεις έχει «μειωθεί σημαντικά».
Στο μεταξύ, λίγες ώρες μετά την έναρξη των επιχειρήσεων το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι μπλοκάρει «προσωρινά» την πρόσβαση στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης TikTok, χωρίς να αναφέρει τους λόγους.
«Η πρόσβαση στο TikTok διακόπτεται προσωρινά από τις 19 Σεπτεμβρίου 2023» ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης