Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qatargate: Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή κάνει λόγο για σοβαρή παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας

Qatargate: Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή κάνει λόγο για σοβαρή παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας
Ο κ. Δημητρακόπουλος υπέβαλε ένσταση για τη νομιμότητα της ποινικής προδιαδικασίας
Ενστάσεις για τη νομιμότητα της ποινικής προδιαδικασίας στην υπόθεση διαφθοράς Qatargate, υπέβαλαν στο Εφετείο Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή και όλοι οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο ένας εκ των συνηγόρων της κ. Καϊλή, έκανε την εξής δήλωση:
«Θα δώσουμε δικαστική μάχη με τους συναδέλφους μου για να αποδείξουμε ότι η βουλευτική ασυλία της κ. Καϊλή παραβιάστηκε.
Σήμερα στο Εφετείο των Βρυξελλών, όλοι οι εμπλεκόμενοι (σ.σ. της υπόθεσης Qatargate) μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, υπέβαλαν ενστάσεις για τη νομιμότητα της ποινικής προδιαδικασίας μέχρι σήμερα.
Οι ενστάσεις αυτές στηρίζονται σε δύο πυλώνες:
Ο ένας είναι ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα στην ασυλία που έχει η κ. Καϊλή από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου και αυτό σημαίνει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.
Η δεύτερη και η βασικότερη ένσταση είναι ότι ο ανακριτής της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ, είχε σοβαρό κόλλημα για να μην είναι ανακριτής και το απέκρυψε αυτό το κόλλημα στο οποίο συνίσταται στο ότι ο γιος του Κλεζ μαζί με το γιο βασικής υπόπτου και εμπλεκόμενης ευρωβουλευτού είχαν κοινή εταιρεία.
Αυτό πλήττει απόλυτα την αμεροληψία του συγκεκριμένου ανακριτή και θα έπρεπε να είχε δηλώσει αποχή από την πρώτη στιγμή.
Αν αυτά συνέβαιναν στην ελληνική επικράτεια σήμερα θα ήταν κατηγορούμενος.»
Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι της κ. Καϊλή , υποστηρίζουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις βελγικές Αρχές, ήδη από τον Ιούλιο του 2022 - πολύ πριν τη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου - άρα παραβιάστηκε η βουλευτική της ασυλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης