Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη επίσκεψη του Shoigu στην Τεχεράνη με στόχο την ενίχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ιράν - Ρωσίας

Επίσημη επίσκεψη του Shoigu στην Τεχεράνη με στόχο την ενίχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ιράν - Ρωσίας
Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας έγινε δεκτός με τιμές στην έδρα του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού έφτασε σήμερα στο Ιράν για επίσημη επίσκεψη, κάνοντας ένα «σημαντικό βήμα» στη στρατιωτική συνεργασία της Μόσχας με την Τεχεράνη, η οποία κατηγορείται ότι την εφοδιάζει με μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.
Αυτό το ταξίδι «θα συμβάλει στην ενίσχυση των ρωσοϊρανικών στρατιωτικών δεσμών και θα σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της συνεργασίας» των δύο χωρών, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα το υπουργείο.
Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, ο Σοϊγκού έγινε δεκτός με τιμές στην έδρα του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, όπου τον ανέμενε ο στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.
Η αντιπροσωπεία του ρωσικού υπουργείου θα έχει συνομιλίες με στρατιωτικούς αξιωματούχους στο Ιράν, πρόσθεσε.
Η Δύση κατηγορεί το Ιράν ότι εφοδιάζει με δρόνους τον ρωσικό στρατό, για να στηρίξει τη Μόσχα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στην Ουκρανία, κάτι που η Τεχεράνη αρνείται.
Τόσο στη Ρωσία όσο και στο Ιράν έχουν επιβληθεί διεθνείς οικονομικές κυρώσεις και την περασμένη χρονιά οι δύο χώρες ενέτειναν τη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, όπως στον στρατιωτικό και τον ενεργειακό.
Τον Μάριο το Ιράν ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Su-35 από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης