Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρίζει το λόμπι των Βρυξελλών – Κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές ετοιμάζουν Salvini και Le Pen, έρχεται η ακροδεξιά συμμαχία

Τρίζει το λόμπι των Βρυξελλών – Κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές ετοιμάζουν Salvini και Le Pen, έρχεται η ακροδεξιά συμμαχία
Στη συνάντηση Salvini – Le Pen συμμετείχαν και εκπρόσωποι του γερμανικού AfD
Τους σπόρους μιας ακροδεξιάς συμμαχίας στις ερχόμενες ευρωεκλογές έσπειραν ο ηγέτης της ιταλικής League, Matteo Salvini, με την Γαλλίδα ηγέτιδα του National Rally, Marine Le Pen.
Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συγκεντρώθηκαν στην Ιταλία σε μια πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ηγέτης της Λέγκας ενόψει των ευρωεκλογών του επόμενου έτους, με τα κόμματα να επικεντρώνονται στην καταπολέμηση της μαζικής μετανάστευσης και στην κυριαρχία του αριστερού φιλελεύθερου μπλοκ στην ευρωπαϊκή πολιτική.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η Γαλλίδα Le Pen τόνισε ότι τα δεξιά κόμματα της Ευρώπης πρέπει να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν τους λαούς της Ευρώπης από τη μαζική μετανάστευση.
«Υπερασπιζόμαστε τις παραδόσεις μας, τη γαστρονομία μας, τις ταυτότητές μας, τα τοπία μας (…) υπερασπιζόμαστε τους λαούς μας από την πλημμύρα των μεταναστών», δήλωσε η Le Pen, αναφερόμενη ευθέως στην πρόσφατη αύξηση της μετανάστευσης στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.
Στο ιταλικό νησί καταφθάνουν χιλιάδες μετανάστες καθημερινά, ενώ την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε ρεκόρ σχεδόν 7.000 αφίξεις σε 24 ώρες.



Κοινοί αγώνες

Η Le Pen βρέθηκε στο συλλαλητήριο στην Ποντίδα μετά από πρόσκληση του Salvini, αρχηγού της δεξιάς Ιταλικής Λέγκας, όπου δήλωσε ότι το κόμμα της και οι παραβρισκόμενοι είναι σε κοινό αγώνα για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της πατρίδας.
«Σε αυτούς που προσποιούνται ότι υπερασπίζονται το status quo ή ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική, εσείς (δείχνοντας το πλήθος) αποδείξατε ότι η πολιτική βούληση μπορεί να το κάνει.
Επιδείξατε την πολιτική βούληση που χρειάζεται η Ευρώπη.
Με τη δύναμη των πεποιθήσεών σας και των πράξεών σας, δείξατε ότι υπάρχουν ακόμη Ευρωπαίοι πρόθυμοι να προστατεύσουν την ήπειρό μας και τον πολιτισμό μας», είπε η Le Pen.
Η Le Pen ήταν ένας από τους ξένους καλεσμένους που προσκλήθηκαν στην πολιτική συνάντηση στην πηγή του ποταμού Πάδου, στην οποία συμμετείχαν πολλές ευρωπαϊκές δεξιές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης αντιπροσωπείας της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).
Η πρόεδρος του National Rally χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές του επόμενου έτους «αντίσταση των ευρωπαϊκών λαών στην εξωτερική επιρροή».
Ο Salvini από τη μεριά του είπε ότι αν έπρεπε να διαλέξει μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron και της Marine Le Pen, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα διάλεγε τη δεύτερη.
«Έχουμε ένα κοινό καθήκον να κερδίσουμε στην Ιταλία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης