Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει στη σκληρή στάση η Πολωνία, ζητά νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας και Λευκορωρίας

Επιμένει στη σκληρή στάση η Πολωνία, ζητά νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας και Λευκορωρίας
Πρόσθετες κυρώσεις κατά Μόσχας και Μινσκ ζητά από την ΕΕ η Πολωνία
Σχετικά Άρθρα
Νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρωσίας και Λευκορωσίας πρότεινε σήμερα 18/9 η Πολωνία, εστιάζοντας στην απαγόρευση πώλησης ρωσικών διαμαντιών και υγραερίου (LPG), ενώ ζήτησε επίσης να ευθυγραμμιστούν οι κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας με εκείνες κατά της Μόσχας.
Στην πρόταση της Βαρσοβίας, σύμφωνα με το Reuters, ζητείται να απαγορευτεί η εισαγωγή ρωσικών διαμαντιών και να επιβληθούν κυρώσεις στη ρωσική εταιρεία Alrosa. Από την πώληση διαμαντιών η Ρωσία είχε έσοδα 4,5 δισ. δολάρια το 2021.
«Η Alrosa στηρίζει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ευθέως και πλαγίως, εδώ και πολλά χρόνια», αναφέρεται στο έγγραφο.
Η Κομισιόν έχει ήδη επιβάλει 11 δέσμες κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022. Η Πολωνία ζητάει επίσης να απαγορευτεί η εισαγωγή τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών που προέρχεται από ρωσικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών και των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, η ΕΕ θα πρέπει να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό LPG για να διαφυλάξει την ακεραιότητα και τη διαφάνεια της αγοράς και να αποτρέψει τη στρέβλωση του ανταγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης