Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συζητήσεις Tesla και Σαουδικής Αραβίας για τη δημιουργία εργοστασίου στη χώρα

Συζητήσεις Tesla και Σαουδικής Αραβίας για τη δημιουργία εργοστασίου στη χώρα
Σε συζητήσεις με την Tesla το Ριάντ για εργοστάσιο EV
Σχετικά Άρθρα
Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε πρώιμες συνομιλίες με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla για τη δημιουργία μιας παραγωγικής μονάδας στο βασίλειο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal.
Οι συνομιλίες βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, αναφέρει η WSJ. Οποιαδήποτε συμφωνία θα μπορούσε να είναι γεμάτη επιπλοκές, δεδομένης της αμφιλεγόμενης σχέσης του διευθύνοντος συμβούλου Έλον Μασκ με τους Σαουδάραβες, καθώς και της υφιστάμενης συνεργασίας του βασιλείου με τον ανταγωνιστή της Tesla στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων Lucid Group, που ανήκει στο στο Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF).
Η Σαουδική Αραβία «φλερτάρει» την Tesla με το δικαίωμα να αγοράζει ορισμένες ποσότητες μετάλλων και ορυκτών που χρειάζεται για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα από χώρες όπως η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, δήλωσαν πηγές από τη χώρα με γνώση του θέματος.
Οι Σαουδάραβες προσέγγισαν την κυβέρνηση του Κονγκό τον Ιούνιο σχετικά με την εξασφάλιση περιουσιακών στοιχείων στη χώρα, η οποία παρέχει περίπου το 70% του παγκόσμιου κοβαλτίου, ανέφερε το δημοσίευμα.
Άνθρωποι με γνώση του θέματος, δήλωσαν ότι η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε ξεχωριστές συνομιλίες με τον γίγαντα εμπορίας εμπορευμάτων Trafigura, που αναζητά χρηματοδοτική στήριξη για ένα προβληματικό έργο κοβαλτίου και χαλκού στο Κονγκό, το οποίο θα μπορούσε τελικά να συμβάλει στον εφοδιασμό ενός εργοστασίου οχημάτων Tesla στο βασίλειο που έχει υπερβεί τον προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης