Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι περιορισμοί της Κίνας στις εξαγωγές drones προκαλούν διακοπές στις παραδόσεις στη Ρωσία

Οι περιορισμοί της Κίνας στις εξαγωγές drones προκαλούν διακοπές στις παραδόσεις στη Ρωσία
Μετά την απόφαση αυτή της Κίνας οι προμήθειες εξαρτημάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ρωσία ανεστάλησαν επ’ αόριστον…
Οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει η Κίνα στις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) έχουν δυσκολέψει τις προμήθειες τους στην Ρωσία και έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις εξαρτημάτων όπως οι θερμικοί απεικονιστές και τα αποστασιόμετρα λέηζερ, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.
Οι πωλητές κινεζικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών προσπαθούν να οργανώσουν παράλληλες εισαγωγές, αλλά αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από χώρες διαμετακομιστές αγαθών, μεταξύ άλλων και στο Καζακστάν το οποίο αυτές τις μέρες αυστηροποίησε τις διαδικασίες εισαγωγών.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών ελπίζουν ότι οι προμηθευτές τους στην Κίνα θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν άδειες εξαγωγής στην Ρωσία, αλλά η έκδοση τους μπορεί να διαρκέσει ένα χρόνο, γράφει η εφημερίδα.
Ακόμα και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν θα χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 η Κίνα περιόρισε για δύο χρόνια τις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) το βάρος των οποίων υπερβαίνει τα 4 κιλά και τα οποία έχουν μέγιστο βάρος απογείωσης τα 7 κιλά και διάρκεια πτήσης μεγαλύτερη των 30 λεπτών, τα οποία είναι σε θέση να πετούν περάν του πεδίου ορατότητας των χειριστών , να μεταφέρουν αντικείμενα και να τα ρίχνουν στο έδαφος.
Μετά την απόφαση αυτή της Κίνας οι προμήθειες εξαρτημάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ρωσία ανεστάλησαν επ’ αόριστον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης