Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν «βλέπει» καμία ύφεση η ΥΠΟΙΚ Yellen - Ισχυρές οι καταναλωτικές δαπάνες

ΗΠΑ: Δεν «βλέπει» καμία ύφεση η ΥΠΟΙΚ Yellen - Ισχυρές οι καταναλωτικές δαπάνες
Επιμένει να είναι καθησυχαστική η πρώην πρόεδρος της Federal Reserve
Σχετικά Άρθρα
Δεν υπάρχουν σημάδια που να υποδεικνύουν πως η αμερικανική οικονομία εισέρχεται σε ύφεση, επέμεινε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, προειδοποιώντας ωστόσο για τον κίνδυνο που ενέχει ένα νέο «λουκέτο» εξαιτίας του ανώτατου ορίου χρέους.
«Δεν βλέπω κάποιο σημάδι ότι η οικονομία κινδυνεύει με ύφεση. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για “λουκέτο”. Η δημιουργία μιας κατάστασης που θα επέφερε απώλεια δυναμικής είναι κάτι που δεν χρειάζεται να διακινδυνεύσουμε αυτή τη στιγμή» δήλωσε στο κανάλι CNBC, προσθέτοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή και ο πληθωρισμός υποχωρεί.
Επίσης, σημείωσε ότι οι νέες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve (Fed) έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την αγορά κατοικίας. Παρόλα αυτά, οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν «ισχυρές».
Εχθές 17/9, η κ. Γέλεν εκτίμησε ξανά πως μειώνεται η πιθανότητα για ύφεση στις ΗΠΑ, αλλά παραμένει η ανησυχία λόγω της επιβράδυνσης στην Κίνα. Σύμφωνα με όσα είπε, οι ΗΠΑ έχουν σημειώσει πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού και δεν αναμένεται να εισέλθουν.
Σε δηλώσεις που έκανε στο Bloomberg από την Ινδία κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G20, ανέφερε ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας μπορεί να έχει αντίκτυπο και σε άλλες οικονομίες, αλλά η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «καλή τροχιά».
«Πολλές χώρες βασίζονται στην κινεζική ανάπτυξη για να ενισχύσουν την ανάπτυξη των οικονομιών τους, ειδικά οι ασιατικές χώρες, και η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ», υπογράμμισε.
«Η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί αλλά η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι σχετικά ισχυρή. Δεν αναμένω ύφεση», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης