Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η κατάσταση στη ρωσική οικονομία τους διέψευσε όλους - Αποδείχθηκε καλύτερη από τις προβλέψεις

Putin: Η κατάσταση στη ρωσική οικονομία τους διέψευσε όλους - Αποδείχθηκε καλύτερη από τις προβλέψεις
Μέχρι το τέλος του έτους, το ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2,5-2,8% σύνεχισε ο Ρώσος
Η κατάσταση στη ρωσική οικονομία όσον αφορά τους βασικούς δείκτες αποδείχθηκε πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις, δήλωσε ο Vladimir Putin σε μια συνάντηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού για την περίοδο 2024-2026.
"Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι το στάδιο ανάκαμψης της ρωσικής οικονομίας έχει ολοκληρωθεί. Αντισταθήκαμε σε μια άνευ προηγουμένου εξωτερική πίεση, την επίθεση των κυρώσεων. Το ΑΕΠ της Ρωσίας έφτασε στο επίπεδο του 2021 και τώρα είναι σημαντικό να δημιουργηθούν συνθήκες για περαιτέρω σταθερή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη», είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αναμενόταν πτώση του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, στη συνέχεια η πρόβλεψη προσαρμόστηκε στο επίπεδο του συν 1,2%, αλλά στην πραγματικότητα η ρωσική οικονομία έχει ήδη υπερβεί αυτό το επίπεδο. Μέχρι το τέλος του έτους, το ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2,5-2,8% σύνεχισε ο Ρώσος.
Ο Putin σημείωσε την δυναμική της αύξησης της καταναλωτικής ζήτησης και της μεταποιητικής βιομηχανίας.
Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να υπάρχει μικρό έλλειμμα στον προϋπολογισμό για το σύνολο του έτους, τον Αύγουστο υπήρξε για ακόμη μια φορά πλεόνασμα, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας.
«Είναι σημαντικό τα έσοδα εκτός πετρελαίου και φυσικού αερίου να είναι σημαντικά υψηλότερα από τους δείκτες του περασμένου έτους. Με τη σειρά τους, τα έσοδα του προϋπολογισμού πετρελαίου και φυσικού αερίου τον Ιούλιο-Αύγουστο ανέκαμψαν περίπου στα επίπεδα του περασμένου έτους. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές, η ενεργός ανάπτυξη συνεχίζεται», πρόσθεσε ο Vladimir Putin. 
Διευκρίνισε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα προκαλείται από την επιτάχυνση του πληθωρισμού.
Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι είναι αναγκαίος ο αντικειμενικός υπολογισμός και η κατάρτιση του νέου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, με βάση τις εθνικές προτεραιότητες και τα εθνικά συμφέροντα. Το κράτος πρέπει να εγγυηθεί την εκπλήρωση όλων των κοινωνικών υποχρεώσεων, τόνισε ο Putin.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του οικονομικού μπλοκ της κυβέρνησης, της ηγεσίας της Κεντρικής Τράπεζας και της προεδρικής διοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης